Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ilegalna migracija

Trump naredio slanje Nacionalne garde da zaštiti granicu s Meksikom

Donald Trump (Foto: AFP)
Donald Trump (Foto: AFP) Foto: Afp
Američki predsjednik Donald Trump je naredio trenutačno slanje Nacionalne garde, pričuvnog tijela američke vojske na granicu s Meksikom radi obuzdavanja ilegalne imigracije, objavila je njegova administracija u srijedu.

Predsjednik Trump je naredio "raspoređivanje Nacionalne garde na jugozapadnoj granici kako bi pomogla graničarskim službama", rekla je ministrica domovinske sigurnosti Kirstjen Nielsen.

Pročitajte i ovo Donald Trump Postupak se nastavlja Donald Trump kažnjen zbog nepoštivanja suda: Tipkao na svojoj društvenoj mreži i sad mora platiti paprenu kaznu Kristi Noem Nevjerojatna Moćna političarka objavila mračne tajne: Ustrijelila psa jer joj je pokvario lov pa kozu koja je bila zla i odvratna

"Nadamo se da će to raspoređivanje početi odmah", dodala je.

Nacionalna garda je intervenirala na granici 2010. po naređenju Baracka Obame, kao i 2006-2008 tijekom mandata Georgea W. Busha.

"Postoji stvarna prijetnja", rekla je Kirstjen Nielsen u objašnjenju te odluke i istaknula "neprihvatljive razine trgovine droge, opasne bande i ilegalnu imigraciju na našoj južnoj granici". "Vrijeme je za djelovanje", dodala je.

Nekoliko dana Trump vrši pojačani pritisak na Meksiko i američki Kongres da djeluju na sprečavanju dolaska ilegalnih imigranata u Sjedinjenje Države.

Američki predsjednik se dodatno zainteresirao za to pitanje nakon snimaka karavane migranata iz Središnje Amerike, uglavnom iz Hondurasa, koji žele ući u Sjedinjene Države a sada se nalaze na jugu Meksika.

"Dok ne napravimo zid i ostvarimo prikladnu sigurnost, vojska će štititi našu granicu", rekao je Trump u utorak. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene