Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za 250.000 dolara

Prodao pištolj kojim je ubio maloljetnika, a novac daje u borbu protiv humanitarne zaklade

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši pripadnik floridske građanske straže George Zimmerman prodao je za 250.000 dolara pištolj kojim je 2012. ubio nenaoružanog maloljetnog crnca, objavilo je nekoliko izvora te United Gun Group, portal koji je proveo dražbu.

United Gun Group koji je obavio dražbu pištolja Kel-Tec PF-9 postavio je u subotu poruku na svome Twitteru u kojoj stoji da je oružje prodano za četvrt milijuna dolara.

Pročitajte i ovo Ubojstvo u Šibeniku Tri osumnjičenika uhićena Šibenik zavijen u crno zbog brutalnog ubojstva: Policija složila mozaik tučnjave u kafiću Ilustracija Istraga u tijeku Tragedija u susjedstvu: Bivši policajac ubio ženu i dijete pa sam sebi presudio

Proces prodaje trajao je deset dana, jer je GunBroker, prvi portal kojemu je Zimmerman povjerio prodaju, odustao.

Kada je operaciju preuzeo United Gun Group brojni korisnici interneta uspješno su je sprečavali iznoseći lažne ponude, neke i do 65 milijuna dolara, no pištolj je u konačnici ipak prodan.

George Zimmerman je 26. veljače 2012. obilazio svoju četvrt Sanford na Floridi i pucao je u Trayvona Martina, sedamnaestogodišnjeg crnog mladića koji nije bio naoružan. Ubojstvo je potaknulo rasne napetosti u Sjedinjenim Državama, koje su se rasplamsale kada je Zimmermana krivnje oslobodila porota, nakon što ju je uspio uvjeriti da je pucao u legitimnoj samoobrani.

Zimmerman je u poruci kojom je pištolj stavio na dražbu napisao da je dio novca namijenjen borbi "protiv nasilja nad snagama reda za koje je odgovoran pokret Black Lives Matter (I životi crnaca vrijede).

Dio novca kani upotrijebiti da okonča profesionalnu karijeru Angele Corey, tužiteljice na Floridi koja je protiv njega podignula optužnicu za ubojstvo. Dio novca konačno želi upotrijebiti u kampanji protiv predsjedničke kandidatkinje Hillary Clinton, koja podržava Zakladu Trayvon Martin, nazvanu prema Zimmermanovoj žrtvi, a okuplja novac za stipendije i pomoć majkama djece ubijene vatrenim oružjem. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene