Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slučaj Trayvona Martina

Slika Georgea Zimmermana, oslobođenog optužbe za ubojstvo mladog crnca, prodana za 100.000 dolara!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slika koju je naslikao George Zimmerman, koji je u srpnju oslobođen optužbe za ubojstvo mladog crnca Trayvona Martina, prodana je ovog vikenda na eBayu za nešto više od 100.000 dolara.

Za sliku američke zastave izblijedjele plave boje na kojoj piše 'Bog i pravda za sve' licitiralo se 96 puta i prodana je za 100.099,99 dolara.

Pročitajte i ovo Sukob na kulturnoj sceni - 1 Nastavak velikog sukoba Skandal na kulturnoj sceni: Muzej i Akademija ratuju oko slike jednog od najvažnijih hrvatskih umjetnika Ilustracija ''Banksy'' u Zaragozi Policija razbila kriminalnu grupu koja je krivotvorila i prodavala radove najpoznatijeg nepoznatog umjetnika na svijetu

Na pitanje agencije France presse, eBay je odbio dati podatke o kupcu.

U opisu djela na online stranici aukcijske prodaje autor je naveo da je 'pronašao način da se izrazi'. 'Moja mi umjetnost omogućuje promišljanje i nudi mi terapeutski alat'.

George Zimmerman oslobođen optužbi za ubojstvo tamnoputog tinejdžera

George Zimmerman (30) u srpnju je oslobođen krivnje za ubojstvo Trayvona Martina, 17-godišnjeg nenaoružanog crnca u veljači 2012. u Sanfordu na Floridi.

Ubojstvo tog mladića, sudki proces i oslobađajuća presuda podijelili su Ameriku na pobornike prava na nošenje oružja i aktiviste koji se bore protiv rasizma.

Prema internet stranici ABC, 'slikar' će upotrijebiti novac od svog djela za podmirenje odvjetničkih troškova od dva milijuna dolara. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene