Obavijesti Video Pretražite Navigacija
iz skupe kolekcije

Picassovo drugo najskuplje djelo prodano na dražbi za basnoslovni iznos

Aktualno Galerija Posjetiteljica gleda sliku Pabla Picassa Posjetiteljica gleda sliku Pabla Picassa Foto: Afp Zaposlenici Sotheby'sa zaprimaju telefonske ponude tijekom dražbe Picassove slike Zaposlenici Sotheby'sa zaprimaju telefonske ponude tijekom dražbe Picassove slike Foto: Afp Picassova slika Picassova slika Foto: Afp Remek-djelo Pabla Picassa - 2 Remek-djelo Pabla Picassa - 2 Foto: DNEVNIK.hr +2 Remek-djelo Pabla Picassa - 1 Galerija 1/7 >>
Remek-djelo Pabla Picassa "Žena sa satom" iz kolekcije Emily Fisher Landau prodano je u srijedu za gotovo 140 milijuna dolara na dražbi u New Yorku.

Aukcijska kuća Sotheby's objavila je kako je Picassovo remek-djelo "Žena sa satom" drugo najskuplje djelo toga poznatog slikara prodano na aukciji, dosegnuvši cijenu od 139,4 milijuna dolara. Premašila ga je jedino slika "Žene iz Alžira" prodana 2015. godine na aukciji Christie'sa u New Yorku za 179 milijuna dolara.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Na Odboru za pravosuđe SDP predložio, HDZ podržao: Održat će se tematska sjednica o Agrokoru, dolazi i glavna državna odvjetnica

Sotheby's je rekao da je sliku iz 1932., portret njegove ljubavnice Marie-Thérèse Walter, kupila kolekcionarka Emily Fisher Landau 1968. Godinama se nalazila iznad kamina u njezinu stanu u New Yorku. Zasad nije otkriveno tko je kupio sliku u srijedu.

Picassova slika Posjetiteljica gleda sliku Pabla Picassa Foto: Afp

Uz Picassa, na dvodnevnoj aukciji bit će prodano još oko 120 djela uoči tradicionalne jesenske rasprodaje sljedećeg tjedna.

Pročitajte i ovo Coca-cola i Romerquelle voda čekaju se odgovori Što znamo o trovanju gaziranim pićima u Hrvatskoj: Više od 30 ljudi zatražilo pomoć, objavljen popis po bolnicama

Landau je krajem 1960-ih nakon krađe nakita dobila veliku svotu od osiguranja i počela kupovati umjetnine. Tijekom godina sakupila je jednu od najvažnijih svjetskih zbirki moderne umjetnosti, među ostalima s djelima Georgije O'Keeffe, Agnes Martin, Keitha Haringa, Roberta Rauschenberga, Cyja Twomblyja i Roberta Mapplethorpea.

Picassova slika Zaposlenici Sotheby'sa zaprimaju telefonske ponude tijekom dražbe Picassove slike Foto: Afp

Neko vrijeme Landau je vodila i muzej u njujorškoj četvrti Queens. Umrla je u ožujku u 102. godini života.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene