Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Peticiju koju je potpisalo deset milijuna ljudi diljem svijeta kojom se traži postizanje ambicioznog sporazuma do 18. prosinca, predala je kampanja za borbu protiv klimatskih promjena ‘TikTikTik’ organizatorima konferencije u Kopenhagenu.


‘TikTikTik’ okuplja više od 200 organizacija, Peticija je predana danskom premijeru Lars Loekke Rasmussenu i ministrici za klimu i predsjednici konferencije Connie Hedegaard, te izvršnom tajniku Konvencije Ujedinjenih naroda o klimatskim promjenama Yvo de Boeru, naveli su pokretači u priopćenju. Broj potpisa ocrtava plimu podrške sporazumu o klimatskoj promjeni’, ističu oni. Kampanju TikTikTik kojom se podsjeća na otkucavanje sata pokrenuo je Greenpeace s 226 partnerskih organizacija u svijetu. (Hina)

>> VIDEO: Filmom katastrofe otvoren summit o klimi

 

Vezani članci Hrvoje Zekanović Zekanović objavio koliko je zastupnika potpisalo peticiju o zabrani pobačaja: Pogledajte o kome je riječ, među njima je i jedna žena Edukacija, ilustracija Pokrenuta peticija za seksualni odgoj u školama: ''Velik broj mladih dobiva netočne, moralizirajuće informacije o seksualnosti koje utječu na njihov razvoj''