Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'TikTikTik’

Peticija s 10 milijuna potpisa za sporazum o klimi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Peticiju koju je potpisalo deset milijuna ljudi diljem svijeta kojom se traži postizanje ambicioznog sporazuma do 18. prosinca, predala je kampanja za borbu protiv klimatskih promjena ‘TikTikTik’ organizatorima konferencije u Kopenhagenu.

‘TikTikTik’ okuplja više od 200 organizacija, Peticija je predana danskom premijeru Lars Loekke Rasmussenu i ministrici za klimu i predsjednici konferencije Connie Hedegaard, te izvršnom tajniku Konvencije Ujedinjenih naroda o klimatskim promjenama Yvo de Boeru, naveli su pokretači u priopćenju. Broj potpisa ocrtava plimu podrške sporazumu o klimatskoj promjeni’, ističu oni. Kampanju TikTikTik kojom se podsjeća na otkucavanje sata pokrenuo je Greenpeace s 226 partnerskih organizacija u svijetu. (Hina)

Pročitajte i ovo Ivan Čačić, meteorolog Dnevnika Nove TV Mala škola prognoze Jeste li znali pod čijim su učinkom ključne prijelomne točke klimatskih promjena? Radovi na aglomeraciji u karlovačkoj Zvijezdi - 5 Pokrenuta peticija Građevinskim radovima oštetili im kuće, građani su očajni: "Boravak u Zvijezdi je postao nemoguć i nesiguran"

>> VIDEO: Filmom katastrofe otvoren summit o klimi

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene