Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Malezijski zrakoplov MH370 nestao je prije gotovo pet godina.


Usred leta, 8. ožujka 2014. nad Indijskim je oceanom nestao malezijski putnički zrakoplov u kojem je bilo 239 ljudi. Istražitelji su ga prestali tražiti prošle godine, pa se ni danas ne zna gdje je.

Vezani članci Polijetanje zrakoplova (Foto: Arhiva/Dusko Marusic/PIXSELL) U 2020. manje letova i fatalnih nesreća, ali više žrtava od godine prije Nestali let MH370 (Foto: Arhiva/AFP) Jedna od najvećih zrakoplovnih zagonetki: "Nezamislivo je da svijet ne zna što se dogodilo"

Yao Ming koji na Sveučilištu Stanford studira satelitsko inženjerstvo kaže da je moguće da se srušio negdje u blizini istočne obale Vijetnama.

Prema njemu, ključ ovog otkrića su koordinate kontrole zračnog prometa koje su odbacili istražitelji, podaci prikupljeni od Daniela Boyera koji se također amaterski bavi pronalaskom MH370 i prema pisanju ruskog medija Sputnika, jednostavnim kalkulacijama.

Koristeći ove informacije, Yao Ming odredio je brzinu aviona tijekom posljednjih minuta leta i korsitio ih kako bi oderedio gdje je let završio. To je područje daleko od mjesta na kojima se provodila službena portage.