Potraga za nestalim letom MH370 (Foto: Arhiva/AFP)
Potraga za nestalim letom MH370 (Foto: Arhiva/AFP)

Malezijski zrakoplov MH370 nestao je prije gotovo pet godina.


Usred leta, 8. ožujka 2014. nad Indijskim je oceanom nestao malezijski putnički zrakoplov u kojem je bilo 239 ljudi. Istražitelji su ga prestali tražiti prošle godine, pa se ni danas ne zna gdje je.

Vezani članci Najveći zrakoplov uspješno završio prvi let (Foto: AFP) - 3 Ovako izgleda najveći zrakoplov na svijetu: Pogledajte kako je prošao njegov prvi let Slika nije dostupna Malezijska vlada: Potraga u sjevernom koridoru je otkazana!

Yao Ming koji na Sveučilištu Stanford studira satelitsko inženjerstvo kaže da je moguće da se srušio negdje u blizini istočne obale Vijetnama.

Prema njemu, ključ ovog otkrića su koordinate kontrole zračnog prometa koje su odbacili istražitelji, podaci prikupljeni od Daniela Boyera koji se također amaterski bavi pronalaskom MH370 i prema pisanju ruskog medija Sputnika, jednostavnim kalkulacijama.

Koristeći ove informacije, Yao Ming odredio je brzinu aviona tijekom posljednjih minuta leta i korsitio ih kako bi oderedio gdje je let završio. To je područje daleko od mjesta na kojima se provodila službena portage.