Nestali avion? (Screenshot: Google Maps)
Nestali avion? (Screenshot: Google Maps)

Pilot tvrdi da je pomoću Google Eartha pronašao nestali Boeing 777 s leta MH370.


Neobične bijele objekte pilot je pronašao na Google Earthu samo 16 kilometara od mjesta gdje je u rujnu Ian Wilson locirao nestali zrakoplov, prenosi news.com

Vezani članci Slika nije dostupna MISTERIJ LETA MH370 Rodbina putnika sama će tražiti ostatke i odgovore na brojna pitanja Slika nije dostupna 'Vjerojatnost da se pronađe nestali putnički zrakoplov sve je manja'

Video producent iz Velike Britanije Ian Wilson objavio je u rujnu da je putem Google Eartha pronašao nestali avion, i to u džungli u Kambodži. Sada isto tvrdi i Daniel Boyer koji kaže da je uočio dva objekta, jedan od 4,3m x 2,7 m, i još 5,4 m dužine, što odgovara dimenzijama Boeing 777 motora i kokpita. "Ovo treba svakako istražiti", rekao je Boyer.

Ian Wilson čak se uputio u Kambodžu, unajmio je helikopter kako bi došao do tog mjesta, no nije mogao stići na točnu poziciju na kojoj je navodno uočio zrakoplov zbog opasnosti od miniranog područja i kriminalaca na tom području. 

Boeing 777 na letu MH370 zagonetno je nestao 2014. godine na letu od malezijskog glavnog grada Kuala Lumpura do Pekinga. Riječ o jednoj od najvećih svjetskih zrakoplovnih zagonetki u kojoj je uz zrakoplov nestalo i 239 putnika te članova posade. Malezijsko "izvješće" o sudbini zrakoplova, objavljeno ranije ove godine, zaključilo je da istražitelji nisu mogli isključiti mogućnost "nezakonitog uplitanja treće strane".

Australske službe za sigurnost u prijevozu (ATSB) navele su da je nakon skeniranja i pretrage 120.000 kvadratnih kilometara morskog dna, konačno i najvjerojatnije mjesto gdje se nalazi nestali zrakoplov suženo na 25.000 kvadratnih kilometara morskog dna u Indijskom oceanu. "Razlozi zbog kojeg je izgubljen let MH370 ne mogu se sa sigurnošću utvrditi dok se ne pronađe i sam zrakoplov", zaključak je navedenog izvješća ATSB-a. Bila je to istraga koja je trajala dvije godine i koja je koštala 200 milijuna dolara, ali svijet je ostavila bez odgovora.