Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Građani jedva dišu

Peking treći dan prekriven smogom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Peking je treći dan prekriven gustim smogom pa je školama zapovjeđeno da djecu ne puštaju na zrak.

Razina onečišćenja zraka u Pekingu trenutno 35 puta je viša od dopuštene po standardima Svjetske zdravstvene organizacije. Tvornicama je rečeno da smanje proizvodnju, a teški kamioni ne smiju na ceste.

Pročitajte i ovo Kineske vojne vježbe Naoružavanje Ovo nije viđeno od Drugog svjetskog rata: "Do 2027. godine bit će spremni na invaziju" Vladimir Putin Drugačija slika Ovo su državnici koji su čestitali Putinu na pobjedi na izborima: "Naš stariji brat je trijumfirao, to je dobar znak za svijet"

Smog je zavio Peking upravo u vrijeme održavanja klimatskog summita u Parizu na kojem je i predsjednik države Xi Jinping.

TEŠKO ZAGAĐENJE U OVOM GRADU Stanovnici danas upozoreni da ne izlaze van

Glavni razlog onečišćenja zraka je ugljen kojim se i tvornice i obiteljska domaćinstva koriste za grijanje. Problem otežava velika vlaga u zraku i to što nema vjetra.

Posebno hladan studeni u Pekingu uzrokovao je povećanu potrošnju ugljena.

U međuvremenu su se neki od 22,5 milijuna stanovnika Pekinga okrenuli humoru na društvenim mrežama. Jedan je korisnik napisao da život u Pekingu ovih dana izgleda kao rad na setu apokaliptičnog filma o zombijima. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene