Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Pearson traži partnera za preuzimanje Dow Jonesa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pearson, izdavač londonskog financijskog dnevnika Financial Timesa (FT), traži partnere s kojima bi dao ponudu za preuzimanje Dow Jones & Co., vlasnika Wall Street Journala (WSJ).

Pearson je razgovarao s potencijalnim partnerima, među kojima i s američkom izdavačkom skupinom Hearst Corp. te General Electricom, koji posjeduje poslovnu televiziju CNBC, izvijestio je WSJ, navodeći kao izvor osobe bliske tom poslu.

Pročitajte i ovo Bankomat drama u istri Policija objavila fotografiju osobe koju sumnjiče za krađu, ali ona kaže da je počinjena gruba pogreška i ljutito poručuje: "Koja sramota za mene i djecu! Sve ću ih tužiti!" Mislav Bago i Jelena Pavičić Vukičević U PETAK PREUZIMA VLAST Što čeka Tomaševića kad preuzme ključeve grada? Pavičić Vukičević poručuje: "Nema nagaznih mina"

Obitelj Bancroft, koja kontrolira Dow Jones, već razmatra ponudu News Corp-a u vlasništvu Ruperta Murdocha za preuzimanjem, vrijednu pet milijardi dolara.

Brojni londonski analitičari tvrde ako Murdochovo planirano
preuzimanje uspije da bi Dow Jones mogao postati agresivniji rival Pearsona. Naime, Financial Times se žestoko natječe s WSJ-om, pri čemu ima uporište na europskom tržištu, a WSJ u SAD-u.

Iz Dow Jonesa, Pearsona, General Electrica, Hearsta i News Corp-a odbili su komentirati ovu vijest.

Inače, Pearson je najveći svjetski izdavač obrazovne literature, te vlasnik FT-a i francuskog Les Echoa.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene