Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zakopano ispod rijeke?

Ispod talijanskog gradića skriveno blago vrijedno 5 milijardi kuna?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mali talijanski gradić postaje teren za potragu za blagom, jer navodno skriva čak 25 tona artefakata u vrijednosti od pet milijardi kuna.

Gradonačelnik talijanskog gradića Cosenza Cosena Mario Occhiuto, tvrdi da blago koje se nalazi ispod grada kojim upravlja, nadmašuje blago skriveno u nestalom nacističkom vlaku u Poljskoj.

Pročitajte i ovo Ilustracija Slijedi obdukcija Muškarac pao iz čamca i poginuo, policija istražuje uzrok smrti Vozilo talijanske policije Velika racija Talijanska policija uhitila 55 mafijaša: Pogledajte na što su iskoristili ilegalno zarađen novac

Prema vjerovanjima, Alaric, vladar germanskih Vizigota koji je osvajao područje današenje Italije i opljačkao Rim 410. godine nemilosrdno je otuđio zlato, srebro, drago kamenje, a među plijenom su se našle i neprocjenjive relikvije Svete zemlje koje su Rimljani ukrali tijekom svog pohoda u Jeruzalemu.

Nakon njegove smrti koja ga je zatekla upravo u Cosenzi, brojnim robovima naređeno je da preusmjere tok rijeke koja prolazi to jesto, što je omogućavalo da se iskopa golema grobnica u koju su navodno pokopani Alarica, njegov konj i sve blago koje je ukrao osvajajući teritorij. Nakon što je grobnica završena, tok rijeke je vraćen, a voda je dobro čuvala skriveno blago koje se nalazilo ispod nje.

Obitelj pronašla blago vrijedno milijune dolara

Kako bi bili sigurni da nitko nikada neće otkriti gdje se nalazi blago, Alaricove trupe dale su ubiti svakog roba koji je radio na grobnici.

Gradonačelnik grada od 70.000 stanovnika u Rimu je zatražio podršku za svoj projekt pronalaska blaga. U traganju za blagom koristio bi elektromagnetsku i radarsku opremu te fotografije snimljene satelitom i dronovima. Talijanski parlament odobrio je ovaj projekt, a potraga za blagom trajat će sljedećih nekoliko mjeseci.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene