Papa Franjo, za kojega Vatikan kaže da se "ne osjeća dobro", odgodio je sve službene audijencije zakazane za petak, ali radi iz svoje rezidencije.

Galerija


Vatikan nije pojasnio Papino zdravstveno stanje. Na općoj audijenciji u srijedu činilo se da Papa ima temperaturu, govorio je blago promuklim glasom te je zakašljao na večernjoj misi.

Vezani članci Kontrola na granici Austrije i Njemačke Austrija otvara granice sa susjedima, o Hrvatskoj će raspravljati idući tjedan Zdravko Marić Čekate povrat poreza? Ministar Marić otkrio kada će vam novac sjesti na račune

Glasnogovornik Vatikana Matteo Bruni kazao je da je osamdesettrogodišnji Papa pozdravio okupljene na ranojutarnjoj misi u kapeli Doma svete Marte.

"Međutim, mislio je da je najbolje odgoditi današnje službene audijencije. Susreti zakazani u Domu svete Marte održat će se po planu", rekao je Bruni.

Bruni je rekao da se Papa "ne osjeća dobro".

Papa se trebao sastati s direktorima Microsofta, IBM-a i drugih tehnoloških kompanija. Planirano je bilo da im Papa održi govor, što je trebalo biti emitirano na konferenciji u Rimu o etici i umjetnoj inteligenciji.

Vatikan je u četvrtak objavio da je Papa u stanju "blage nelagode".

U četvrtak je otkazao služenje mise u rimskoj Bazilici svetog Ivana Lateranskog. (Hina)