Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dodirivao i ljubio ljude

Upozoravali ga na opasnost od zaraze koronavirusom, on se ipak spustio među ljude: Papa Franjo zbog bolesti odgodio obveze u Rimu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Papa Franjo, koji je u srijedu bio vidno prehlađen, otkazao je u četvrtak sudjelovanje na misi jer se "nije dobro osjećao", priopćila je Sveta Stolica.

Osamdesettrogodišnji Papa u četvrtak ujutro nije došao na pokorničko bogoslužje u monumentalnoj bazilici svetog Ivana Lateranskog, rekao je u priopćenju ravnatelj tiskovnog ureda Svete Stolice Matteo Bruni. Ta se bazilika nalazi oko šest kilometara jugoistočno od Vatikana.

Pročitajte i ovo Papa Franjo Papa prihvatio Poljski biskup dao ostavku: Bio je nemaran oko slučajeva svećeničkog zlostavljanja djece Papa Franjo završio u bolnici Ostali se smijali Španjolski svećenici poželjeli papi smrt: "I ja se puno molim za papu, da što prije ode u nebo"

"Sveti Otac nije se dobro osjećao, pa je odlučio ostati u blizini Svete Marte", rezidencije unutar vatikanskih zidova u kojoj stanuje. Rekao je da se njegovi ostali planovi neće mijenjati.

Sveti Otac, koji ima teškoća s plućima i s kukom, vrlo rijetko otkazuje zakazane susrete.

U srijedu, na dan Pepelnice, koja je bila ispunjena brojnim obvezama, Papa je predvodio misu, ali je bio prehlađen.

Unatoč upozorenjima na opasnost zaraze koronavirusom, Papa se nakon mise spustio među ljude te ih zatim ljubio u čelo i dodirivao njihove ruke. Na misi je Papa viđen kako puše nos i kašlje, a fotografije pokazuju vjernike koji nose zaštitne maske. (V.P./Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene