Papa održao misu na Trgu svetog Petra - 4
Papa održao misu na Trgu svetog Petra - 4 Foto: Afp

Papa Franjo, koji je u srijedu bio vidno prehlađen, otkazao je u četvrtak sudjelovanje na misi jer se "nije dobro osjećao", priopćila je Sveta Stolica.


Osamdesettrogodišnji Papa u četvrtak ujutro nije došao na pokorničko bogoslužje u monumentalnoj bazilici svetog Ivana Lateranskog, rekao je u priopćenju ravnatelj tiskovnog ureda Svete Stolice Matteo Bruni. Ta se bazilika nalazi oko šest kilometara jugoistočno od Vatikana.

Vezani članci Papa održao misu na Trgu svetog Petra - 4 Papa Franjo otkazao službene audijencije: "Ne osjeća se dobro, u stanju je blage nelagode" Papa Franjo u Vatikanu - 5 Papa odbio prijedlog: Ništa od zaređivanja oženjenih muškaraca u Amazoniji

"Sveti Otac nije se dobro osjećao, pa je odlučio ostati u blizini Svete Marte", rezidencije unutar vatikanskih zidova u kojoj stanuje. Rekao je da se njegovi ostali planovi neće mijenjati.

Sveti Otac, koji ima teškoća s plućima i s kukom, vrlo rijetko otkazuje zakazane susrete.

U srijedu, na dan Pepelnice, koja je bila ispunjena brojnim obvezama, Papa je predvodio misu, ali je bio prehlađen.

Unatoč upozorenjima na opasnost zaraze koronavirusom, Papa se nakon mise spustio među ljude te ih zatim ljubio u čelo i dodirivao njihove ruke. Na misi je Papa viđen kako puše nos i kašlje, a fotografije pokazuju vjernike koji nose zaštitne maske. (V.P./Hina)