Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prvi u pontifikatu

Papa Franjo kanonizirao troje svetaca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Papa Franjo u nedjelju je kanonizirao prve svece u svojem pontifikatu, Talijana iz 15. stoljeća, mučenika koji se odbio preobratiti na islam, te jednu Kolumbijku i jednu Meksikanku koje su umrle u 20. stoljeću.

Papa Franjo služio je misu kanonizacije pred desecima tisuća vjernika koji su se okupili na trgu Sv. Petra. O tim kanonizacijama odlučio je još njegov prethodnik, Benedikt XVI.

Papa je kanonizirao Antonia Primalda, postolara iz 15. stoljeća podrijetlom iz Otrantea na jugu Italije, kojemu je sultanova vojska 1480. godine odrubila glavu. Istu je sudbinu tada doživjelo još 800 ljudi koji su se odbili preobratiti na islam.

Pročitajte i ovo Papa Franjo Objavio Vatikan Papa Franjo u posljednji tren otkazao sudjelovanje u važnoj procesiji Papa Franjo predvodi misu za Veliki Petak - 1 Pati od respiratornih problema Papa Franjo na misu stigao u invalidskim kolicima: Nije mogao obred započeti na uobičajen način

>> Papa Franjo osudio zloporabu djece

Sveti Otac pozvao je proganjane kršćane širom svijeta da budu "hrabri u svojoj vjeri" te da "na zlo odgovore dobrim". "Molimo Boga da da snagu brojnim kršćanima koji još trpe nasilje te da im da hrabrost u vjeri i da odgovore na zlo dobrim", rekao je Papa.

Papa je kanonizirao i prvu kolumbijsku sveticu, Lauru Montoyu, te drugu meksičku sveticu Mariu Guadalupe Garciu Zavalu. Obje su utemeljiteljice vjerskih redova. Preminule u 20. stoljeću, bile su angažirane u pomaganju siromašnima, bolesnima i urođeničkim narodima. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene