Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Panama Papers

Cameron: Ne koristim offshore fondove; Corbyn: To neka pokaže istraga

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanski premijer David Cameron i njegova obitelj nemaju koristi od offshore fondova, rekao je u utorak njegov glasnogovornik, nakon što je otkriveno da se Cameronov pokojni otac spominje u "Panamskim dokumentima" koji su razotkrili masovno skrivanje novca u poreznim oazama.

Britanski premijer David Cameron je rekao da ne posjeduje nikakve udjele niti offshore fondove, ali nije odgovorio na pitanje jesu li on ili njegova obitelj imali koristi od investicijskih fondova koje je osnovao njegov otac.

Pročitajte i ovo David Cameron Nesigurna vremena Britanski ministar upozorio: "Opasnost od eskalacije rata je ekstremno visoka" David Cameron u posjetu Vladimiru Zelenskom Prvi službeni put Prvi službeni put novog britanskog šefa diplomacije, Kijevu poručio: "Nastavit ćemo vam davati vojnu potporu"

Njegova glasnogovornica rekla je u ponedjeljak da je to "privatna stvar."

"Da budemo jasni, premijer, njegova supruga i djeca nemaju koristi ni od kakvih offshore fondova", objavio je u utorak njegov glasnogovornik. Nije jasno jesu li imali koristi od toga u prošlosti.

"Premijer ne posjeduje nikakve udjele... Gđa. Cameron posjeduje mali broj dionica povezanih s očevim zemljištem, koje prijavljuje u poreznoj prijavi."

Britanska oporba zatražila je istragu te afere. Vođa laburista Jeremy Corbyn rekao je da "neplaćanje poreza ne može biti privatna stvar", dodajući da su dokumenti koji su procurili otkrili utaju poreza golemih razmjera.

"Potrebna je istraga, neovisna istraga", rekao je Crobyn. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene