Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Britanski premijer David Cameron i njegova obitelj nemaju koristi od offshore fondova, rekao je u utorak njegov glasnogovornik, nakon što je otkriveno da se Cameronov pokojni otac spominje u "Panamskim dokumentima" koji su razotkrili masovno skrivanje novca u poreznim oazama.


Britanski premijer David Cameron je rekao da ne posjeduje nikakve udjele niti offshore fondove, ali nije odgovorio na pitanje jesu li on ili njegova obitelj imali koristi od investicijskih fondova koje je osnovao njegov otac.

Vezani članci Jeremy Corbyn (Foto: AFP) Britanski laburisti pristaju na prijevremene izbore: ''Uvjet da se spriječi Brexit bez sporazuma sada je ispunjen" Bivši britanski premijer David Cameron na konferenciji Oslo Business Forum (Foto: Oslo Business Forum) Bivši britanski premijer, za čijeg je mandata izglasan Brexit: Za Veliku Britaniju najbolje bi bilo da ostane u Europskoj uniji

Njegova glasnogovornica rekla je u ponedjeljak da je to "privatna stvar."

"Da budemo jasni, premijer, njegova supruga i djeca nemaju koristi ni od kakvih offshore fondova", objavio je u utorak njegov glasnogovornik. Nije jasno jesu li imali koristi od toga u prošlosti.

"Premijer ne posjeduje nikakve udjele... Gđa. Cameron posjeduje mali broj dionica povezanih s očevim zemljištem, koje prijavljuje u poreznoj prijavi."

Britanska oporba zatražila je istragu te afere. Vođa laburista Jeremy Corbyn rekao je da "neplaćanje poreza ne može biti privatna stvar", dodajući da su dokumenti koji su procurili otkrili utaju poreza golemih razmjera.

"Potrebna je istraga, neovisna istraga", rekao je Crobyn. (Hina)