Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije prvi put

Cameron mislio da razgovara s bivšim predsjednikom Ukrajine: Nešto mu je bilo čudno

Britanski ministar vanjskih poslova David Cameron
Britanski ministar vanjskih poslova David Cameron Foto: Afp
David Cameron našao se na meti prevaranta koji je glumio da je bivši ukrajinski premijer.

Ministar vanjskih poslova i bivši britanski premijer David Cameron našao se na meti prevaranta koji je tvrdio da je bivši ukrajinski predsjednik Petro Porošenko. 

Razmijenili su nekoliko tekstualnih poruka nakon čega je uslijedio i kratki videopoziv između Camerona i osoba koja se predstavljala kao Porošenko, prenosi the Guardian. Britanski ured za vanjsku politiku objavio je kako je nakon videopoziva Cameron postao sumnjičav. Zatražio je kontakt podatke od druge strane i prestao odgovarati. 

"Nakon istraživanja ustvrdili smo da je riječ o prijevari. Izašli smo u javnost s time kako bismo upozorili i druge da postoji osoba koja manipulira i kako bismo osigurali da i drugi budu svjesni ovog rizika", poručili su iz Ureda za vanjsku politiku. 

Pročitajte i ovo Potraga za voditeljem Utrka s vremenom Nestalog popularnog voditelja snimile su nadzorne kamere: Pojavila se i jedna teorija

"Iako žali zbog svoje pogreške, ministar vanjskih poslova smatra da je važno prozvati ovakvo ponašanje i povećati napore u borbi protiv upotrebe dezinformacija", također je rečeno u priopćenju za medije.

Ovo nije prvi put da se Cameron našao na meti prevaranata. 2015. godine je otkio lažnog pozivatelja kada mu se javio na svoj BlackBerryj tijekom obiteljske šetnje u svojoj izbornoj jedinici u Oxfordshireu. Tada ga je pokušao prevariti lažni Robert Hannigan, tadašnji direktor GCHQ-a. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene