Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Od posljedica ispaljivanja triju raketa iz američkih bespilotnih letjelica u ponedjeljak je u pakistanskom selu Dandi Darpakheilu u području sjevernog Waziristana blizu afganistanske granice, ubijeno 16 osoba, među kojima su pakistanski borci i talibani, a cilj američkog napada bila je vjerska škola koju je utemeljio stari prijatelj Osame bin Ladena, izvijestili su predstavnici tajnih službi te lokalno pakistansko stanovništvo.


"Iz dviju bespilotnih letjelica ispaljene su tri rakete", potvrdio je stanovnik sela Dandi Darpakheil.

Vezani članci Tragedija kod Okučana Vozač kamiona koji se prevrnuo kod Okučana pušten iz bolnice, i dalje tvrdi da nije znao da vozi migrante Slika nije dostupna Prvi napadi američkih bespilotnih 'Predatora' u Libiji

Američki vojni dužnosnik izjavio je kako je cilj napada bila škola što ju je svojedobno utemeljio talibanski vođa Jalalluddin Haqqani, iskusni zapovjednik koji je sudjelovao u ratu u Afganistanu kada su ga podupirali Amerikanci, tijekom sovjetske invazije sedamdesetih i osamdesetih godina, te se vjeruje da je još iz osamdesetih u dobrim odnosima s Bin Ladenom.

Nagađa se da je Haqqani nasmrt bolestan te da skupinu sada vodi njegov sin Sirajuddin. U raketnom je napadu poginulo 16 osoba, uglavnom Pakistanaca i afganistanskih talibana. Navodno su među poginulima četiri žene i dvoje djece. "Pripadali su grupi Sirajuddina Haqqanija", rekao je jedan od časnika, želeći ostati anoniman te je dodao kako, prema njegovu saznanju "nije poginuo nijedan strani borac".