Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

bizaran slučaj

Bio joj je preglasan? Pacijent preminuo nakon što je medicinska sestra isključila alarm koji prati rad srca

Medicinska sestra, ilustracija
Medicinska sestra, ilustracija Foto: Getty Images
Medicinska sestra iz Australije isključila je alarm priključen za monitore pet pacijenata. Pacijent je preminuo dok je ona imala videopoziv.

85-godišnji pacijent preminuo je nakon što je medicinska sestra isključila njegov monitor za praćenje rada srca kako bi razgovarala s obitelji preko aplikacije za videopozive FaceTime. Geraldine Lumbo Dizo radila je noćnu smjenu u jednoj privatnoj bolnici u blizini Penritha, udaljenom 55 kilometara od Sidneyja, kada je primila poziv od rođaka. Pritom je isključila zvuk na monitoru.

Sud je također utvrdio da je propustila upozoriti doktore na nepravilan srčani ritam pacijenta nekoliko trenutaka prije incidenta. Na ročištu je medicinska sestra proglašena krivom za nedolično profesionalno ponašanje i nedovoljno profesionalno ponašanje.

Nakon što je ugasila monitor, medicinska sestra nije ga ponovo uspjela upaliti. U svojoj završnoj odluci presuda je glasila: "U 7:07 ujutro 30. srpnja 2021. srčani monitor pokazao je da pacijent A ima bradikardiju, odnosno spore otkucaje srca. Medicinsko osoblje nije moglo čuti alarm jer su zvučnici bili isključeni", navedeno je u odluci. 

Dizon je u svojoj obrani rekla da je isključila zvuk jer je zbunjivao druge pacijente. Ona je također trebala redovito provjeravati pacijente, ali su nadzorne kamere utvrdile da je to napravila samo jednom u 10 sati smjene. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Lažno cjepivo Vlasti i roditelji optužili medicinsku sestru: ''Čim sam to vidjela na ruci svoje kćeri, znala sam da nešto nije u redu''

Sud je utvrdio da je sa obitelji razgovarala 15 minuta prije nego što je srce pacijenta počelo usporavati, a ukupno je za telefonom bila 66 minuta, javlja ABC.net

Tvrdila je da provjerava svoju obitelj na Filipinima, a da drugo osoblje nije obavijestila što se događa jer nije dobra u čitanju EKG-a. 

Pročitajte i ovo Paula Kuček, medicinska sestra Kadrovsko rasulo Došla je na Hvar raditi kao medicinska sestra: Umjesto sjajnih uvjeta spava u sobi za dežurstva

Medicinska sestra isključila je alarme koji su bili spojeni za nadzor pet pacijenata, uključujući pacijenta koji je preminuo. 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene