Obavijesti Video Pretražite Navigacija
totalna logistička blamaža

U Černobilu potpuna katastrofa: Ozračeni ruski vojnici hitno se prevoze u Bjelorusiju na liječenje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na desetke ruskih vojnika evakuirano je iz Černobila i prevezeno u bjelorusku kliniku kako bi primilo liječenje za radijacijsku bolest.

Na desetke ruskih vojnika povučeno je iz područja oko černobilske nuklearne elektrane i hitno je prevezeno preko granice u posebno medicinsko postrojenje u Bjelorusiji kako bi primilo liječenje za "akutnu radijacijsku bolest".

Američke obavještajne službe potvrdile su da je Vladimir Putin počeo povlačiti vojnike iz te regije nakon obećanja Kremlja da će smanjiti agresiju. Međutim, Jaroslav Jarmolenko, zaposlenik ukrajinske državne agencije za nadziranje zone isključenja, tvrdi da se "ozračeni" ruski vojnici autobusima hitno prevoze u posebnu kliniku u Gomelju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zaposlenici stalno na dužnosti Zabrinjavajuća situacija u Černobilu: ''Duboko sam zabrinut zbog potencijalnih rizika za nuklearnu sigurnost''

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Skoro dva tjedna Radnici u Černobilu zatočeni su gotovo od samog početka rata: "Iscrpljeni su i očajni''

"Još jedna tura ozračenih ruskih terorista koji su zarobili černobilsko područje prevezena je u bjeloruski Centar za radijacijsku medicinu u Gomelju", napisao je Jarmolenko na drušvenim mrežama.

"Postoje stroga pravila za ponašanje i postupanje na ovom području. Ona su obavezna zato što je radijacija stvar fizike - ona ne pita za status ili za količinu opreme koju imate. Ove su se posljedice mogle izbjeći minimalnom razinom pripreme.

Od početka sukoba i ruskog raketiranja područja oko černobilske zone isključenja stručnjaci su upozoravali da bi količina aktivnosti na tlu mogla uzrokovati podizanje radioaktivne prašine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene