Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U padu zrakoplova poginulo je svih 150 putnika i članova osoblja. Informacije koje su istražitelji prikupili ukazuju da ga je namjerno srušio 28-godišnji kopilot.


Kopilot Andreas Lubitz (28) namjerno je srušio zrakoplov Germanwingsa u francuskim Alpama, rečeno je na današnjoj konferenciji za medije. Istražitelji su do zaključka došli na temelju snimki iz kokpita.

Vezani članci Slika nije dostupna VIDEO 'Pilotova sabotaža uvjerljivo objašnjenje nesreće' Slika nije dostupna 'Cijepali smo drva kada smo čuli zvuk udara i nakon toga vidjeli dim'

Lubitz se zaključao u pilotsku kabinu nakon što je pilot otišao na zahod i u smrt odveo putnike i osoblje zrakoplova.

Drama u Airbusu uoči pada: Kopilot preuzeo kontrolu nad zrakoplovom i namjerno ga srušio

Iza sebe je imao 630 sati leta, a u kompaniji je zaposlen u rujnu 2013. godine.

Ubrzo nakon objave kopilotovog identiteta medijima se proširila fotografija koja navodno prikazuje 28-godišnjaka iz Montabaura u Njemačkoj.

Danas je rečeno i kako nema nikakvih naznaka da je kopilot bio povezan s teorističkim skupinama, ali nakon objave identiteta na Facebooku osvanula stranica na francuskom jeziku nazvana Podrška Andreasu Lubitzu, junaku Islamske države.

Facebook deaktiviran

Samo nekoliko minuta nakon objave identiteta kopilota koji je u smrt odveo sebe i još 149 ljudi negov Facebook profil je deaktiviran.

U međuvremenu, škola letenja u kojoj je bio član odala mu je priznanje stavljanjem crne vrpce na svoju početnu stranicu, javlja Reuters.  Članovi kluba Luftsportclub Westerwald rekli su da je njegov san od tinejdžerskih dana bio letjeti.

Susjedi su ga opisali kao prijateljski nastrojenu osobu koja je slijedila svoje snove.

Kapetan aviona bio je Patrick S., otac dvoje djece koji je za Lufthansu radio 10 godina, a iza sebe je imao 6000 sati leta.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook