Caroline Best pobijedila je ovisnost o drogi (Foto: West Midlands Police) - 2
Caroline Best pobijedila je ovisnost o drogi (Foto: West Midlands Police) - 2 Foto: West Midlands Police

Jedna je žena promijenila svoj život uz pomoć policijskog službenika iz susjedstva, nakon što joj je rečeno da ima samo 12 mjeseci života. Caroline Best bila je ovisnica o heroinu i kokainu, a posljednjih 15 godina je provela je po zatvorima zbog krađa kako bi financirala svoju ovisnost.


Prije samo 12 mjeseci, 36-godišnjoj Caroline Best iz Birminghama rečeno je da joj je preostalo samo godinu dana života. Njezina ovisnost uzrokovala je zatajenje srca, a liječnici su joj rekli da ju ne mogu operirati dok ne izađe na kraj s drogom.

Vezani članci Prije i poslije (Foto: Facebook/TheAddictsDiary) Droga ih je potpuno uništila, ali uspjeli su se oporaviti pa su se pohvalili čudesnim transformacijama Lady Gaga i Marina Abramovič (Foto: Getty Images) Srpska umjetnica spasila Lady Gagu iz pakla droge: "Trčala je gola kroz neku travu"

Policajac Stuart Toogood prošle je godine kontaktirao Caroline kako bi joj pokušao preokrenuti život i pomogao da se spasi. Uz njegovu pomoć, prošlog je kolovoza otišla na rehabilitaciju. Nakon intenzivnog rehabilitacijskog programa, proslavila je prvih 12 mjeseci bez ovisnosti o drogi.

 

''Zahvaljujući Stuartu Toogoodu, sada sam produktivan član društva i hvala mu što mi je pomogao da učinim nešto što nisam mogla napraviti sama. Ja sam živi dokaz da se čovjek može oporaviti'', rekla je Caroline. Ona više nije prijestupnik i sada podržava Toogooda u radu s drugim kriminalcima koje pokušava izvući iz pakla zločina.

Što je još važnije, Caroline više nije potrebna ni operacija srca jer se srčani zalistak sam popravio zbog drastično poboljšanog načina života.

Program ''Od prijestupnika do rehabilitacije'' do sada je smjestio devet ovisnika na rehabilitaciju i tako im pomogao da pobijede ovisnost, rekao je Toogood.