Čileanske vlasti istražuju pojavu velike vrtače, široke čak 25 metara, koja se otvorila na tlu u blizini rudnika bakra.


Rupa za koju se vjeruje da je duboka oko 200 metara pojavila se u blizini grada Tierra Amarilla na sjeveru zemlje, javlja Reuters.

Nacionalna služba za geologiju i rudarstvo odmah je poslala stručno osoblje na to područje, potvrdio je direktor agencije David Montenegro. Područje je zatvoreno za ulazak sve do rudnika Alcaparrosa, koji se nalazi u samoj blizini vrtače.

Poplave SAD-u Razorne poplave u SAD-u! Osam mrtvih, traje evakuacija. Guverner: "Broj žrtava raste iz sata u sat"

HGSS Gospić u akciji - 7 Dvojica mladića otklizala u vrtaču: Spasio ih HGSS, neodgovornost ih ostavila zamalo bez teksta

Prilikom istraživanja goleme rupe u ponoru na dubini od gotovo 200 metara nisu otkriveni nikakvi strani materijali.

"Vrtača je stabilna i od njezina otkrivanja nije bilo promjena", izvijestili su. "Područje je izolirano i obaviještena su nadležna regulatorna tijela. Nije bilo utjecaja na osoblje, opremu ili infrastrukturu rudnika", stoji u priopćenju.

Gradonačelnik Tierra Amarilla Cristobal Zuniga za pojavu vrtače optužio je nesavjesne i neodmjerene aktivnosti rudarenja koje se provode u tom području.

"Ovo je najveća vrtača koju smo vidjeli u posljednje vrijeme. Jako smo zabrinuti jer je aktivna i nastavlja rasti. Naša zajednica ovo nikada nije vidjela."

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju