Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potvrda iz Kremlja

Otkriveno gdje i kada se sastaju Putin i Trump. A nije Slovenija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vladimir Putin, ruski predsjednik i Donald Trump, prvi čovjek SAD-a, susrest će se sasvim sigurno u srpnju na summitu G20, a za sada nema dogovora oko ranijeg susreta, potvrdio je glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov.

Čelnici skupine G20 sastat će se se u Hamburgu, 7. i 8. srpnja.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin scenarij koji nitko ne želi Putin na krilima pobjede: "Svima je jasno da će ovo biti samo jedan korak od trećeg svjetskog rata" Vladimir Putin 88 posto glasova Ruska farsa: Putin pobijedio na predsjedničkim izborima s nadmoćnom prednošću

"O mogućem ranijem sastanku Putina i Trumpa za sada se ne zna ništa konkretno. Mi polazimo od toga da je ove godine u srpnju G20 u Njemačkoj, gdje će se na ovaj ili onaj način predsjednici sastati, ali kada je riječ o mogućnosti ranijeg sastanka - za sad se ne zna ništa konkretno", rekao je glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov, odgovarajući na pitanje novinara kada će biti održan sastanak dvojice lidera, prenosi RT.

U petak je, nakon razgovora sa predsjednikom Slovenije Borutom Pahorom, Putin kazao da bi u Ljubljani mogao biti organiziran sastanak njega i Trumpa, ali i da to ne ovisi samo o ruskoj strani.

Putin i Trump razgovarali su telefonom 28. siječnja, a obojica su se složili da treba relaksirati odnose Rusije i SAD koji su se zategnuli za mandata Baracka Obame. Razgovor je trajao oko 40 minuta, a prema navodima Ministarstva vanjskih poslova Rusije, dvojica lidera su razgovarala o Iranu, Sjevernoj Koreji, kao i smanjenju nuklearnog naoružanja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene