Obavijesti Video Pretražite Navigacija
tko je kriv za smrt djeteta?

Utapanje dječaka u bazenu snimile nadzorne kamere, otac traži pravdu: "Tko je gluhonijemu osobu zaposlio kao čuvara bazena?"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Desetogodišnjeg dječaka policija je pronašla na dnu olimpijskog bazena u Odžacima u Vojvodini u nedjelju navečer. Njegov otac traži utvrđivanje odgovornosti uprave objekta.

Darko Palenkaš, otac desetogodišnjeg dječaka koji se u nedjelju utopio na gradskom bazenu u Odžacima, zahtijevat će od nadležnih utvrđivanje odgovornosti uprave bazena i da se ispita kako je došlo do toga da gluhonijema osoba bude zaposlena kao čuvar na bazenu.

Pročitajte i ovo Screenshot Velika greška Hoće li se Dankin ubojica izvući? "Bojim se da je ovime slučaj doveden u slijepu ulicu" Ilustracija majka prijavila policiji Majstor odvukao dječaka u šumu i zlostavljao ga?

"Nitko s bazena me nije nazvao i izjavio sućut. Pokrenut ću postupak za utvrđivanje odgovornosti. Trenutačno sam pod stresom, ali želim da se sazna tko je kriv za smrt mog djeteta", kazao je Palenkaš.

"Zanima me tko je gluhonijemu osobu postavio da radi kao čuvar bazena? Pitam se je li on uopće bio tamo ili je na bazenima bio netko drugi, ili nije bilo nikoga. Ako je neko drugi bio zadužen za sigurnost, gdje je bio u nedjelju navečer? Tamo nije bio, u suprotnom bi vidio da se dijete utapa", rekao je očajni otac.

Pokrenuta je istraga kojom bi se trebala utvrditi odgovornost uprave bazena i sportskog centra, piše Blic.

Kurir piše da gluhonijema osoba, koja je jedina u nedjelju navečer bila na bazenu, nije čuvar, već se radi navodno o djelatniku koji radi na održavanju zelenila.

Pad dječaka snimile nadzorne kamere

Bazen inače još uvijek nije otvoren za kupače, a istragom će biti utvrđeno i je li ograđen, tko je zadužen za održavanje reda i sigurnosti. Utvrde li se nepravilnosti, slijede prijave.

Na bazenu su nadzorne kamere koje su snimile trenutak kad je dječak upao u bazen.

"Točno se zna kako je nastradao. S njim je bio i drugi dječak, saznali smo i tko je, ali me ni ta obitelj nije pozvala", rekao je Palenkaš i dodao da je sina sahranio u ponedjeljak.

Prema neslužbenim informacijama, dječak je pao sa skakaonice.

"Na snimci se vidi da se popeo na nisku skakaonicu, a da ga je prijatelj gurnuo. Vidjevši da se utapa, uplašio se i pobjegao. Kamera je zabilježila i kako moj sin dva-tri puta izranja pokušavajući se spasiti. Da je netko od zaposlenih na bazenu bio tamo, sigurno bi vidio dramu i možda bi dječak bio spašen", kazao je izvor za Blic.

Općina Odžaci srijedu je proglasila za Dan žalosti povodom tog tragičnog događaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene