Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ostavku je najavio i sam ministar Kaieda, koji je odigrao ključnu ulogu u rješavanju problema s Fukushimom, no nije se izjasnio kada će to biti.


Radijacija iz potresa i tsunamija pogođene nuklearke Fukushima širi se još od 11. ožujka, te je japanski ministar za trgovinu i industriju Banri Kaieda kazao kako su trojica visokih dužnosnika zaduženih za nuklearnu sigurnost i politiku dobili otkaze zbog lošeg upravljanja elektranom nakon katastrofe, prenosi BBC.

Vezani članci Slika nije dostupna I dvije godine nakon katastrofe ljudi strahuju za svoj život... Slika nije dostupna Zavirite u reaktor 2 nuklearke Fukushima!

Otpušteni su čelnik Agencije za nuklearnu sigurnost Nobuaki Terasaka, čelnik Agencije za izvore i energiju iz prirode Tetsuhiro Hosono, te zamjenik ministra za ekonomiju, trgovinu i industriju Kazuo Matsunaga. Ostavku je najavio i sam ministar Kaieda, koji je odigrao ključnu ulogu u rješavanju problema s Fukushimom, no nije se izjasnio kada će to biti.(HIna)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju