Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otpušteni visoki dužnosnici

Ostavke i smjene zbog katastrofe u Fukushimi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ostavku je najavio i sam ministar Kaieda, koji je odigrao ključnu ulogu u rješavanju problema s Fukushimom, no nije se izjasnio kada će to biti.

Radijacija iz potresa i tsunamija pogođene nuklearke Fukushima širi se još od 11. ožujka, te je japanski ministar za trgovinu i industriju Banri Kaieda kazao kako su trojica visokih dužnosnika zaduženih za nuklearnu sigurnost i politiku dobili otkaze zbog lošeg upravljanja elektranom nakon katastrofe, prenosi BBC.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nuklearna kriza 'Radioaktivna voda u Fukushimi curi zbog nebrige vlasnika!' Slika nije dostupna Obećao otkloniti nedostatke Upravitelj Fukushime: Priznajemo, situacija je opasna!

Otpušteni su čelnik Agencije za nuklearnu sigurnost Nobuaki Terasaka, čelnik Agencije za izvore i energiju iz prirode Tetsuhiro Hosono, te zamjenik ministra za ekonomiju, trgovinu i industriju Kazuo Matsunaga. Ostavku je najavio i sam ministar Kaieda, koji je odigrao ključnu ulogu u rješavanju problema s Fukushimom, no nije se izjasnio kada će to biti.(HIna)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene