Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Časnici američke obavještajne službe ispitivali su tri udovice Osame bin Ladena pod nadzorom pakistanske obavještajne službe, javio je CNN pozivajući se na izvore u američkoj i pakistanskoj vladi.


Žene, koje su zajedno ispitivane ovoga tjedna, iako su ih Amerikanci željeli ispitati pojedinačno, bile su 'neprijateljski' raspoložene prema Amerikancima, rekla su dva visoka američka dužnosnika i jedan visoki dužnosnik pakistanske vlade. Po njihovim riječima, za vrijeme ispitivanja u ime tri žene govorila je najstarija od odovica.

>> Osamu otkucao Hasan

Isti izvori navode da ispitivanje nije donijelo puno novih podataka.
Najmlađa od tri udovice, Amal Ahmed Abdulfatah (29) iz Jemena, koja je u američkom napadu na sklonište Bin Ladena u pakistanskom gradu Abotabadu 2. svibnja ranjena u nogu, rekla je pakistanskim istražiteljima da je Bin Laden sa svojom obitelji živio u tom gradu posljednjih pet godina.(Hina)
 

Vezani članci Damir Škaro izašao iz istražnog zatvora (Foto: Luka Stanzl/PIXSELL) - 7 Damir Škaro izašao na slobodu: Ispitani su svi svjedoci pa je državni odvjetnik predložio ukidanje pritvora Slika nije dostupna Život s crnim udovicama