Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prvi put zajedno

Opet akcija na nebu! NATO-ovi avioni presreli ruski zrakoplov, tenzije su na vrhuncu

Dva borbena lovca koja pripadaju Velikoj Britaniji i Njemačkoj presrela su ruski avion blizu prostora Estonije.

RAF i njemački borbeni zrakoplovi presreli su ruski zrakoplov u blizini estonskog zračnog prostora u prvoj zajedničkoj operaciji takve vrste. Dva Typhoona poletjela su u utorak kako bi presrela zrakoplov Il-78 Midas koji je letio između Sankt Peterburga i Kalinjingrada.

Avion nije uspio uspostaviti komunikaciju s kontrolom zračnog prometa u Estoniji.

Britanske i njemačke zračne snage trenutačno provode planiranu zajedničku NATO-ovu zračnu kontrolu u regiji. Samo presretanje bilo je rutinsko, ali je prvi put da su takvu operaciju dvije zemlje zajedno izvele, piše BBC.

Pročitajte i ovo Russian SU-27 Flanker fighter plane Nesreća ili ruski napad? Nakon incidenta s letjelicama ruski veleposlanik na razgovoru s Amerikancima: "Ovo je provokacija"

Incident se događa usred pojačanih napetosti između NATO-a i Rusije zbog ruske invazije na Ukrajinu, iako nema dokaza da je incident povezan sa sudarom ruskog borbenog aviona i američkog drona iznad Crnog mora.

Pročitajte i ovo Dimitrij Peskov Dimitrij Peskov Glasnogovornik Kremlja oštro o haškom sudu: "Ne priznajemo ga"

Pročitajte i ovo Rat u Ukrajini veliki gubici Putin više ne zna što bi: Prvi vagoni puni žena iz ruskih zatvora stigli u Ukrajinu

Nakon što su ga ispratila, dva mlažnjaka preusmjerena su da presretnu zrakoplov An-148 koji je također prolazio blizu estonskog zračnog prostora.

Mlažnjaci su dio RAF-ova 140 Expeditionary Air Winga i njemačkog 71 Tactical Air Wing Richthofena.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene