Obavijesti Video Pretražite Navigacija
veliki gubici

Putin više ne zna što bi: Prvi vagoni puni žena iz ruskih zatvora stigli u Ukrajinu

Rat u Ukrajini
Rat u Ukrajini Foto: Afp
Ranije su već potvrđene informacije da je Rusija prebacila osuđenice blizu ratne zone, u Krasnodarsku regiju. Sada stižu vijesti da je oko sto zatvorenica poslano u Ukrajinu.

Suočen s teškim gubicima u ljudstvu na ukrajinskom frontu, predsjednik Rusije Vladimir Putin u rat sada prvi put šalje i zatvorenice.

Tvrdi to Glavni stožer ukrajinskih oružanih snaga.

"Prošlog tjedna u regiju Doneck stigao je vlak pun zatvorenika. U jednom vagonu bile su osuđene žene", rekle su ukrajinske oružane snage.

Ranije su već potvrđene informacije da je Rusija prebacila osuđenice blizu ratne zone, u Krasnodarsku regiju. Tamo su bile raspoređene da rade kao poljoprivredne radnice, za opskrbu vojske hranom.

Pročitajte i ovo Ispraćaj Dmitra Kotsiubailoa Imao je 27 godina Tisuće Ukrajinaca oprostilo se od jednog od najpoznatijih zapovjednika: Prvi je titulu heroja dobio za života

Olga Romanova iz zaklade Russian Behind Bars vjeruje da je oko sto zatvorenica poslano u Ukrajinu, piše Daily Mail.

U Rusiji su već regrutirani deseci tisuća muških zatvorenika i ponuđen im je dogovor kojim im se poništavaju kazne ako odsluže – i ostanu živi – šest mjeseci na bojišnici.

Ovo je dovelo do toga da su ubojice, silovatelji i drugi nasilni kriminalci pušteni, a većina njih služi u Wagnerovoj vojsci.

Šef Wagnera Jevgenij Prigožin prošlog je mjeseca tvrdio da njegova skupina više neće regrutirati zatvorenike za borbu u Ukrajini, ali sada postoje dokazi da rusko ministarstvo obrane izravno upisuje osuđenike u redovnu vojsku.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene