Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nakon višegodišnje liječničke prakse, dr. Sandeep Jauhar opisao je u knjizi slučajeve svojih pacijenata koji su se vratili iz mrtvih.


U knjizi 'Doctored: The Disillusionment of an American Physician', dr. Sandeep Jauhar naveo je nekoliko primjera pacijenata koji su bili proglašeni mrtvima, mnogi i nakon oživljavanja, a onda se nakon nekoliko minuta, misteriozno sami probudili.

Vezani članci Njemački policajac Nakon policijske intervencije preminuo 47-godišnji Hrvat, šokirana obitelj zahtijeva istragu: "Savladali su ga i pritisnuli na tlo udarajući ga šakama" Jedna osoba poginula u nesreći u Puli - 1 U Puli poginula jedna osoba: Auto sletio s ceste i udario u stablo

U Bibliji je Isus oživio Lazara, pa se u medicini, pacijent za kojeg se vjeruje da je mrtav, a spontano oživi, naziva Lazar. U medicini ih je zabilježeno 40, a dr. Jauhar tvrdi da se susreo s najmanje tri takva pacijenta, piše Med Page Today.

Jedan osamdesetogodišnjak je proglašen mrtvim nakon što ga je medicinsko osoblje oživljavalo 30 minuta. Liječnik koji ga je proglasio mrtvim, vratio se do tijela pet minuta kasnije da bi otkrio da muškarac ima puls.

Meditacija mijenja mozak, evo kako!

Šezdesetosmogodišnja pacijentica je doživjela infarkt i srce je stalo. Skinuli su je s aparata, premjestili u posebnu prostoriju, gdje je medicinska sestra 20 minuta poslije primijetila da diše i da se pomiče. Otpuštena je iz bolnice i umrla je tri mjeseca kasnije - u snu.

Zašto su neke smrti reverzibilne, fenomen je koji ostaje misterij. Pojedini stručnjaci pretpostavljaju da prekid reanimacije povećava pritisak u grudnoj šupljini, omogućavajući krvi da se vrati u srce.

Poneki pacijenti koji su doživjeli moždanu smrt, radili su spontane pokrete budući da su skinuti sa aparata za disanje. Neki su se naježili po rukama i trupu, drugi brzo podizali i savijali ruke u laktovima, a neki pravili složene pokrete prstima. Takvi se pokreti ponekad događaju iako nema dotoka krvi u mozak.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju