Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Teror u Parizu

Pariški krvnik policiji je bio poznat kao sitni kriminalac

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Omar Ismail Mostefai identificiran je prema otiscima prstiju pronađenim u dvorani Bataclan u Parizu.

Omar Ismail Mostefai poznat je policiji kao sitni kriminalac prije nego što je postao prvi identificirani napadač u stravičnom pokolju u koncertnoj dvorani Bataclan.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NAPAD NA PARIZ Policija objavila fotografiju trećeg napadača, pokušavaju ustvrditi njegov identitet Slika nije dostupna Osmi napadač PROMIJENIO IDENTITET Ovako danas izgleda najtraženiji čovjek u Europi

UŽIVO Pronađen i drugi automobil korišten u napadu: 'Bio je pun oružja' - Tajne službe tvrde: 'Sirijska putovnica najvjerojatnije je krivotvorena'

Policija je identificirala Omara prema otiscima prstiju u ruševinama dvorane u kojoj je u smrt odveo najmanje 80 osoba aktivirajući eksplozivne naprave koje je imao na sebi.

MINUTE UŽASA Obračun policije i terorista uhvaćen kamerom

Rođen je 21. studenog 1985. u siromašnom pariškom predgrađu Courcouronnes. Registriran je u policiji nekoliko puta zbog sitnijih zločina, ali nikada nije zatvaran. Pariški istražitelj Francois Molins naveo je kako je Omar bio označen kao meta radikalizacije 2010. godine, ali prije terorističkog napada u petak nikada nije povezivan s terorističkim skupinama.

Istražitelji pokušavaju otkriti Omarovo kretanje i saznati je li odlazio u Siriju tijekom prošle godine.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene