Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Oltar za Papu od bračkog kamena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oltar za misu koju će papa Benedikt XVI. služiti na početku svoga posjeta Austriji 7. rujna u bečkoj crkvi Am Hof, izrađuje se od bračkog kamena.

Prva postaja papinog posjeta Austriji od 7. do 9. rujna biti će bečka crkva Am Hof, sjedište Hrvatske katoličke misije u Beču. Novi oltar koji će crkva dobiti tim povodom izrađuje se u mjestu Loretto u Gradišću po nalogu bečke nadbiskupije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Negativna percepcija Veliki problemi: Kako će se obnoviti zagrebačka katedrala? Iskrsnule su poteškoće s kamenom Slika nije dostupna Karepovac zatrpan zemljom Pogledajte kako je okolica Splita izgledala prije i poslije velikog požara

Oltar će 2. rujna, nekoliko dana uoči papina posjeta, posvetiti
zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić.

Oltar, djelo austrijskih umjetnika Oskara i Johannesa Hoefingera, izrađuje se u gromadi kamena krečnjaka teškoj oko 3.600 kilograma. Kamena gromada, koja potječe s Brača, stajala je oko 50 godina u kamenolomu u Lorettu.

Bečku crkvu Am Hof sagradili su karmelićani u gotičkom stilu krajem 14. i početkom 15. stoljeća na mjestu bivše romaničke dvorske kapelice. 

Kasnijim nadograđivanjem poprimila je značajke više
građevinskih stilova.

Crkva je nekoliko puta mijenjala upravitelje. Njom su neko vrijeme upravljali isusovci, a bila je i garnizonska crkva. Posvećena je "Devet anđeoskih zborova", prema oltarskoj slici što se u njoj nalazi. 

Danas crkva pripada Hrvatskoj katoličkoj župi u Beču.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene