Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Olmert prijeti vojnom akcijom u pojasu Gaze

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izraelski premijer Ehud Olmert ponovno je zaprijetio da će Izrael poduzeti vojnu akciju kako bi okončao stalne napade raketama iz pojasa Gaze i upozorio da se odluka o tom pitanju približava.

'Vrlo smo blizu odluci glede stanja u pojasu Gaze', rekao je ministrima na početku redovne tjedne sjednice vlade. 

Pročitajte i ovo Poruka na belgijskoj televiziji U Belgiji Prekinut televizijski program uoči Eurosonga: Na ekranima se pojavila znakovita poruka Malmo - 3 Totalna opsada FOTO Najviše strahuju zbog jednog nastupa: Na krovovima snajperi, u zraku helikopteri, na ulicama duge cijevi, zatvori ispražnjeni...

'Sadašnje se stanje neće nastaviti', dodao je Olmert.

Istovremeno s premijerovom izjavom izvješća govore da dvije strane uz egipatsko posredovanje pregovaraju o primirju koje bi okončalo palestinske napade raketama na južni Izrael i izraelske zračne i kopnene napade u pojasu Gaze.

Glasnogovornik Hamasa, za koji Izrael smatra da je u konačnici odgovoran za napade raketama svih militantnih pokreta otkako upravlja pojasom Gaze, u nedjelju je rekao da će sudbina primirja biti odlučena u utorak kada će se izaslanstvo njegovog islamističkog pokreta sastati s egipatskim dužnosnicima kako bi razgovaralo o izraelskom odgovoru na ponudu prekida vatre.

Izrael je zatražio da sporazum o primirju uključi i oslobađanje vojnika zatočenog u pojasu Gaze otkako je otet 25. lipnja 2006. ali Hamas kaže da će ga pustiti samo u zamjenu za Palestince koji se nalaze u izraelskim zatvorima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene