Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Olimpijski plamen stigao u Australiju; zabilježeno nekoliko incidenata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Olimpijski plamen kojim će 8. kolovoza biti otvorene Olimpijske igre u Pekingu, stigao je u Canberru gdje su australske vlasti poduzele drastične mjere kako bi zaštitile baklju od možebitnih napada.

Na njezinom dosadašnjem putu u većini svjetskih gradova su izbili prosvjedi zbog kineskog gušenja demonstracija u Tibetu i kršenja ljudskih prava. Prosvjednici su prekidali nošenje baklje u Londonu, Parizu i San Franciscu, te prisilili organizatore da skrate rutu u Indiji, Maleziji i Indoneziji.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Olimpijska baklja prvi puta u povijesti u Sjevernoj Koreji Slika nije dostupna Olimpijski plamen ugašen pa upaljen zbog tehničkih razloga

Olimpijsku baklju je u Canberru donio službeni olimpijski kineski zrakoplov koji je sletio na aerodrom nedaleko od grada, a mjere zaštite su bile na nivou koje se priređuju kada u Australiju dolaze strani državnici.

Prolazak olimpijske baklje kroz australski glavni grad prošao je bez većih problema. Nije bilo incidenata kakvi su zabilježeni u Europi i SAD-u, kada su protestanti napadali bakljonoše.

Na putu kojim je prolazila baklja okupilo se na tisuće kineskih studenata, koji se školuju u Australiji.

Australski radio ABC javio je da je zabilježeno tek nekoliko manjih sukoba između prokineskih i protibetanskih pristaša, te da je uhićeno šest osoba. No, ovi sukobi nisu ugrozili prolazak olimpijske baklje.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene