Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Olimpijski plamen ugašen pa upaljen zbog tehničkih razloga

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Olimpijski plamen je danas ugašen malo nakon 13,30 sati dok se približavao zgradi francuske televizije blizu mosta Garigliano iz "tehničkih razloga", objavila je francuska policija da bi u 13,50 sati bio ponovno upaljen blizu mosta Issy-les-Moulineaux (jugozapadni dio Pariza).

Plamen je najprije ugašen i stavljen u autobus iz "tehničkih razloga", objavila je pariška policija. Prolazak olimpijske baklje bio je kaotičan zbog prosvjeda.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Olimpijska baklja prvi puta u povijesti u Sjevernoj Koreji Slika nije dostupna Olimpijski plamen stigao u Australiju; zabilježeno nekoliko incidenata

Pedesetak Francuza i Tibetanaca, noseći tibetanske zastave, sjedilo je na cesti ispred mosta Garigliano, blokirajući tri minute autobus u kojem je bila olimpijska baklja, nakon čega je policija evakuirala autobus.

Autobus i plamen su nakon toga ušli u tunel kroz koji je baklju nosila hendikepirana sportašica u kolicima, a onda ju je predala sljedećem sportašu. Iz neobjašnjivih razloga povorka s bakljom je napravila polukrug da bi vratila plamen u autobus. Kako se moglo vidjeti na televizijskim snimkama baklja je bila ugašena.

Nešto prije toga, petnaestak pripadnika Reportera bez granica (RSF) vezalo se lisicama na Javelu čime su dodatni usporili prolazak baklje.

Sat vremena nakon silaska s Eiffelovog tornja baklja nije prošla više od dva kilometra, a trebala je proći 28.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene