Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gube pamćenje, vid...

Misteriozna bolest već odnijela 17 života

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Od ''misteriozne" bolesti na jugozapadu Nigerije u samo 24 sata nakon zaraze, smrtno je stradalo 17 osoba, izvijestile su lokalne vlasti.

"Sedamanest je osoba smrtno stradalo od misteriozne bolesti koja se početkom tjedna pojavila u mjestu Od-Irele u državi Ondo", rekao je za AFP glasnogovornik države Kayode Akinmade.

Pročitajte i ovo Ilustracija, ubod komarca Zapadna Australija Širi se smrtonosna bolest: Zdravstvena organizacija izdala upozorenje putnicima i lokalnom stanovništvu Djeca u vrtiću Virusi se brzo šire Kako smanjiti broj bolesne djece? ''Četiri su najvažnije stvari, a ovo treba djecu posebno naučiti"

Simptomi bolesti su glavobolja, gubitak pamćenja, gubitak težine i poteškoće s vidom. Dosad obavljeni testovi ne ukazuju na neko virusno oboljenje, poput ebole, rekao je Akinmade dodavši da su stručnjaci Svjetske zdravstvene organizacije, nigerijskog ministarstva zdravstva i ostali partneri poslani u Ode-Irele kako bi ustanovili o čemu je točno riječ.

Misteriozna ozdravljenja: Možemo li natjerati tijelo da se samo liječi?

"Prve četiri osobe koje su se zarazile bolešću čiji uzrok još ne znamo, a to je bilo u nedjelju i ponedjeljak, umrle su 24 sata nakon pojave prvih simptoma", kazao je.

"Osim 17 spomenutih osoba koje su podlegle bolesti, u posljednja 72 sata nema dojave o novim slučajevima, nijedna novozaražena osoba nije hospitalizirana i zasad se bolest nije proširila izvan mjesta", rekao je Akinmade.

Glasnogovornik UN-a rekao je da su uzorci tjelesnih tekućina u subotu poslani na analizu u sveučilišnu bolnicu u Lagosu te da je laboratorijski postupak u tijeku. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene