Obavijesti Video Pretražite Navigacija
30 obljetnica ukazanja

U Međugorju 100.000 hodočasnika!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Međugorje obilježava 30. obljetnicu Gospinih ukazanja.

Više od 100.000 hodočasnika iz cijeloga svijeta stiglo je Međugorje u kojem se u subotu obilježava 30. godišnjica navodnih Gospinih ukazanja, koja od prošle godine istražuje i službeno vatikansko povjerenstvo.

Po podacima Informativnog centra Mir u Međugorju, više od 100.000 vjernika iz tridesetak zemalja sudjeluje u molitvama, pobožnostima, misama koje se služe na dvadesetak svjetskih jezika. Središnje misno slavlje na rasporedu je u 19.00 sati, a predvodit će ga fra Zvjezdan Linić. Pučke mise su tijekom cijeloga dana.

Kolone vjernika, od kojih su brojni pješice došli iz susjednih općina u BiH i Hrvatskoj pristižu tijekom cijeloga dana. Veće organizirane hodočasničke skupine pristigle su iz Austrije, Njemačke, SAD-a, Kanade, Irske, Britanije, Brazila, Kolumbije, Meksika, Kine, Australije, Novog Zelanda, Slovenije, Latvije, Italije, Mađarske, Slovačke, Francuske, Rumunjske, Poljske, Češke, Belgije, Španjolske, Portugala, Koreje i Ukrajine.

Ove godine obilježava se 30. obljetnica od kako se Gospa, po njihovim tvrdnjama, počela ukazivati šestero djece 1981. godine. Šestero vidjelaca i danas tvrde da im se međugorska "Kraljica mira" ukazuje, šaljući poruke mira i pozivajući na molitvu. Prošle godine Sveta Stolica imenovala je međunarodno povjerenstvo za istraživanje međugorskog fenomena, kojem je na čelu bivši rimski vikar, talijanski kardinal Camillo Ruini.

Od 1981. do 2011. u Međugorje je hodočastilo više od 40 milijuna vjernika, biskupa, svećenika i redovnika. (Hina)

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Iz Međugorja Ivana Ivanda Vidjelica Vicka za Novu TV otkrila što misli o događaju u Međugorju Slika nije dostupna Čuda? Ovu su najpoznatija Gospina ukazanja u Međugorju

U Dnevniku Nove TV u 19:15 donosimo ekskluzivnu ispovijest jednog od šestero vidjelaca Gospe u Međugorju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene