Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dokumenti iz II. svjetskog rata

Objavljeni dokumenti o NLO susretima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Velika Britanija objavila je do sada tajne dokumente o susretima s NLO-ima.

Dokumenti uključuju i pismo u kojem se tvrdi da je Winston Churchill naredio da se susreti s NLO-ima drže u tajnosti 50 godina kako bi se izbjegla masovna panika. Dokumenti, koje je objavio Državni arhiv, sadrže iskaze svjedoka i njihove crteže te bilješke o tajanstvenim događanjima iznad Britanije, prenosi ABC-CBN news.

Pročitajte i ovo Bill Clinton Hitra reakcija Oba su bila brza! Nakon što se spominju u dokumentima o ozloglašenom pedofilu, oglasili su se bivši američki predsjednici Vozačka dozvola Gen2 - 2 Gen2 Počelo izdavanje nove vozačke dozvole: Pogledajte kako izgleda

Jedan od podataka Ministarstva obrane datira iz 1999. godine, a odnosi se na zrakoplov Royal Air Forca koji se vraćao iz europske misije tijekom II. svjetskog rata. Zrakoplov se nalazio u blizini engleske obale kada ga je presreo nepoznati 'metalni' objekt, koji je na trenutak letio jednakom brzinom kao i zrakoplov, nakon čega je ubrzao i nestao.

>> Nitko ne zna što su ni kako nastaju

>> FOTO: NLO iznad Omiša?

Pismo koje se odnosi na Churchilla poslao je neimenovani muškarac koji je tvrdio da je njegov djed kao tjelohranitelj prisustvovao razgovoru između Churchilla i Dwighta Eisenhowera. Tvrdi da u oni razmatrali kako riješiti susrete s NLO-ima pri čemu je Churchill izjavio da te informacije moraju ostati tajne idućih 50 godina kako ne bi izazvale masovnu paniku i uništilo povjerenje u Crkvu.

Muškarac je dodao da je u toj diskusiji neki savjetnik otklonio svaku mogućnost da se radi o raketi jer ona ne može uskladiti brzinu sa sporijim zrakoplovom pa opet ubrzati. On je upit o tom događaju poslao ministarstvu koje mu je odgovorilo da nisu naišli na takve zapise među dokumentima.

>> VIDEO: Iznad Kanade letio 'norveški' NLO?

>> Video: 'Lepršavi' NLO iznad Somervillea

U dokumehntima se nalaze i podaci iz 1997. godine, o tajnovitom padu zrakoplova na sjeveru Engleske, koji nikad nije pronađen. Drugi se incident odnosi na pojavljivanje 'crnog trokutastog NLO-a' u Kentu 1990-ih. Slučaj iz 1995. govori o prijavi 'neidentificiranog objekta' kapetana zrakoplova koji se približavao aerodromu u Manchesteru. Da je na nebu bila tajanstvena letjelica potvrđuje i skica crteža svjedoka sa zemlje koji je rekao da je NLO bio 20 puta veći od nogometnog igrališta. Istragom taj objekt nije identificiran.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene