Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Reakcija na napad

Obama stigao u Boston odati počast žrtvama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki predsjednik Barack Obama stigao je u Boston kako bi odao počast žrtvama napada, dok policija tvrdi da ima snimku osobe za koju se pretpostavlja da je povezana s napadom, premda još nikoga nije privela.

'Imamo snimku osobe za koju pretpostavljamo da bi mogla biti osumnjičena', potvrdio je AFP-u izvor iz pravosudnih krugova. Pokušavamo otkriti identitet te osobe. Ona nije privedena i još je nismo identificirali', dodao je.

>>FOTO Steže se obruč oko bostonskog bombaša

Boston Globe je objavio snimku osobe koja je nosila crnu torbu koju je možda ostavila na mjestu jedne od dviju eksplozija u blizini cilja maratonske utrke u središtu Bostona.

'Unatoč suprotnim informacijama, nitko nije uhićen', priopćila je bostonska policija nakon što je CNN objavio vijest o uhićenju.Policija je otkazala i zakazanu konferenciju za tisak.

Dva dana nakon napada u kojemu su poginule tri, a ranjeno 180 osoba, istražiteljima još nije poznat motiv, ali imaju jasniju sliku o sastavu dviju bombi koje su eksplodirale.

FBI je pozvao javnost na suradnju, objavivši u srijedu desetak fotografija elemenata bombe pronađenih na mjestu eksplozije, među kojima su dijelovi crne torbe, ekspres lonca te čavli i metalne kuglice.

Pred istražiteljima je velik posao jer moraju pregledati dokazni materijal prikupljen na mjestu eksplozije i snimke nadzornih kamera. 'Oni to obavljaju vrlo metodički', rekao je u četvrtak navečer guverner Massachusettsa Deval Patrick. 'Bit će to vrlo polagan proces', dodao je pozivajući na strpljivost. (N.K./T.Š./Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Ilustracija Neujednačena primjena Policija oduzela 1148 vozila: U nekim dijelovima Hrvatske ćete proći gore, evo o čemu to ovisi Napad na svećenika u Sydneyju Istraga u tijeku Izbo biskupa zbog vjerskog ekstremizma, premijer hitno okuplja sigurnosne službe: "Mogu biti sretni što su živi..."

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene