Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Američki predsjednik Barack Obama ocijenio je da se libijski režim počeo urušavati i da pukovnik Moamer Gadafi gubi kontrolu nad prijestolnicom Tripolijem te poručio da libijski 'tiranin' mora otići kako bi se spriječilo krvoproliće.


Obama je ujedno pozvao libijske pobunjenike koji su u nedjelju ušli u Tripoli da poštuju prava stanovništva, sačuvaju državne institucije i krenu prema demokraciji.  'Ove je noći pokret protiv Gadafijeva režima dosegao kulminaciju. Tripoli se oslobađa tiranina', poručio je Obama s odmora u ljetovalilštu Martha's Vineyard.  'Gadafijev režim pokazuje znakove urušavanja. Libijski narod pokazuje da je opća težnja dostojanstvu i slobodi jača od željezne ruke diktatora', dodaje on.

Najsigurniji način da se izbjegne prolijevanje krvi je jednostavan, tvrdi američki predsjednik: 'Moamer Gadafi i njegov režim moraju priznati da je vladavini došao kraj'.  'Gadafi mora shvatiti realnost koja se sastoji u tome da on više ne kontrolira Libiju. Mora odustati od vlasti jednom zauvijek', naglasio je Obama. (Hina)
 

Vezani članci Slika nije dostupna Libijski pobunjenici: 'Svakodnevno šaljemo specijalce u lov na Gadafija' Slika nije dostupna Libija: Uranij i iperit su na sigurnom