Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pozvao na prava Libijaca

Obama: Libijski režim se slama i tiranin mora otići!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki predsjednik Barack Obama ocijenio je da se libijski režim počeo urušavati i da pukovnik Moamer Gadafi gubi kontrolu nad prijestolnicom Tripolijem te poručio da libijski 'tiranin' mora otići kako bi se spriječilo krvoproliće.

Obama je ujedno pozvao libijske pobunjenike koji su u nedjelju ušli u Tripoli da poštuju prava stanovništva, sačuvaju državne institucije i krenu prema demokraciji.  'Ove je noći pokret protiv Gadafijeva režima dosegao kulminaciju. Tripoli se oslobađa tiranina', poručio je Obama s odmora u ljetovalilštu Martha's Vineyard.  'Gadafijev režim pokazuje znakove urušavanja. Libijski narod pokazuje da je opća težnja dostojanstvu i slobodi jača od željezne ruke diktatora', dodaje on.

Najsigurniji način da se izbjegne prolijevanje krvi je jednostavan, tvrdi američki predsjednik: 'Moamer Gadafi i njegov režim moraju priznati da je vladavini došao kraj'.  'Gadafi mora shvatiti realnost koja se sastoji u tome da on više ne kontrolira Libiju. Mora odustati od vlasti jednom zauvijek', naglasio je Obama. (Hina)
 

Pročitajte i ovo Njemački vojnik Panzerbrigade 45 Njemačka rasporedila prve vojnike u jednu NATO članicu: Za tri godine tamo će biti stalno prisutni Njemački borbeni zrakoplovi Eurofighter Burno iznad Baltika Njemački borbeni zrakoplovi presreli rusku letjelicu

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene