Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Njemačka književnica Charlotte Roche (32) ponudila je predsjedniku države Christianu Wulffu seks ako stavi veto na zakon o produženju rada nuklearnih elektrana.


'Nudim mu seks ako ne potpiše', rekla je spisatljica i aktivistica tjedniku Der Spiegelu u nedjelju. 'Moj suprug se slaže, i sada je na prvoj dami da pristane', rekla je.

Roche, autorica sesksualno eksplicitnog romana 'Feuchtgebiete' (Vlažne zone), najprodavanije knjige u svijetu u ožujku 2008. godine, sudjelovala je u nekoliko prosvjeda protiv prijepornog zakona o produženju rada njemačkih nuklearki.

Vezani članci Donesen Zakon o obnovi Banovine - 4 Sve na jednome mjestu: Na koga se sve odnosi Zakon o obnovi potresom pogođenih područja i kako će pomoći unesrećenima Kata Grubić Stradali s Banovine strahuju da će obnova trajati predugo: "Tko je mlad - dobro, dočekat će, ali ja imam 80 godina, što ja imam očekivati..."

Njemačka vlada namjeravala je postupno zatvoriti sve njemačke nuklearke do 2021. godine, ali je prije dva mjeseca promijenila planove i odlučila im produljiti radni vijek. (Hina)