Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ruwiki

Novi Putinov projekt danas kreće punom snagom: Dvije važne informacije drže se u potpunoj tajnosti

Vladimir Putin
Vladimir Putin Foto: Afp
Puno pokretanje Ruwikija, ruske verzije popularne internetske enciklopedije Wikipedije, dogodit će se u ponedjeljak, prema izvješćima ruskih medija.

Beta-testiranje - ograničeno testiranje stranice za publiku - počelo je sredinom 2023., izvijestio je dnevnik Kommersant, a navodno je već bilo više članaka na Ruwikiju nego na Wikipediji na ruskom jeziku.

Rusija je rekla da još ne planira blokirati Wikipediju - jedan od rijetkih preživjelih neovisnih izvora informacija u Rusiji otkako se državni udar na online sadržaj intenzivirao nakon invazije Moskve na Ukrajinu u veljači 2022.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Crvena linija Putin pokrenuo novi rat, na meti su mu pop-zvijezde: "Orgije nisu zabranjene, ali ne treba se njima razmetati"

Ruski su sudovi, međutim, otad izrekli online enciklopediji niz novčanih kazni zbog sadržaja vezanog za Ukrajinu.

Ruski predsjednik Vladimir Putin dao je svoje odobrenje za nove alternativne platforme Wikipediji u svibnju 2022., prema ruskim medijima.

Novine Izvestia objavile su prošli tjedan, pozivajući se na Ruwikijevu tiskovnu službu, da su najčitaniji članci tijekom faze beta-testiranja uključivali popis smrtnih slučajeva u 2023., eskalaciju arapsko-izraelskog sukoba, rusku vojnu operaciju u Ukrajini i najveću zaradu filmova u Rusiji.

Pročitajte i ovo Ilustracija - 1 Arhitektura mira Dan kada je razum pobijedio oružje: Hrvatska se upisala u svjetsku povijest, a isto bi mogla i danas - ''Mogućnost izgradnje bolje budućnosti nije nikada izgubljena''

Prosječni korisnik proveo bi duže od šest minuta na stranici, a prosječna dubina gledanja bila je više od pet stranica u probnoj fazi, piše Izvestia.

Kommersant je naveo da osnivači Ruwikija neće otkriti koliko je projekt koštao niti imena investitora stranice.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene