Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najavio sindikat

Njemački strojovođe idu u štrajk, otkazat će se na tisuće putovanja: Traže veće plaće, kraće radno vrijeme...

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Strojovođe njemačkog željezničkog operatera Deutsche Bahna će štrajkati od četvrtka navečer do petka navečer, najavio je sindikat GDL.

Najavljeni štrajk njemačkih strojovođa na nacionalnoj razini od 22 sata u četvrtak do 22 sata u petak vjerojatno će dovesti do tisuća otkazanih željezničkih putovanja.

Obustava rada odnosi se na međugradske i regionalne vlakove te prigradske željeznice u Hamburgu i Berlinu. Teretni vlakovi će također biti zaustavljeni počevši od 18 sati, rekao je sindikat.

Do štrajka je došlo usred napetog kolektivnog pregovaranja između sindikata GDL-a i uprave Deutsche Bahna o plaćama i radnom vremenu.

Pročitajte i ovo Marko Biočina, novinar Nove TV NOVI AKTER U PREGOVORIMA Novi obrat? Na pomolu dogovor Vlade i svinjogojaca: "Postoji mogućnost da već sutra napuste punktove"

GDL traži kraće radno vrijeme za strojovođe povrh značajnih povećanja plaća.

Deutsche Bahn je u srijedu poziv na štrajk nazvao neodgovornim i sebičnim te optužio sindikat za uništavanje vikenda milijunima redovitih putnika, koji nemaju veze s pregovorima.

"Umjesto pregovaranja i suočavanja sa stvarnošću, sindikat strojovođa ide na štrajk radi neispunjivih zahtjeva. Ovo je apsolutno nepotrebno", rekao je Martin Seiler, upravitelj ljudskih potencijala u Deutsche Bahnu.

Riječ je o četvrtom štrajku djelatnika Deutsche Bahna ove godine.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene