Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Njemačka: Kohl se ponovno oženio

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši njemački kancelar Helmut Kohl vjenčao se u 78. godini s 34 godine mlađom ekonomisticom Maike Richter, objavio je Kohlov ured.

"Vrlo smo sretni", priopćio je svježe vjenčani par preko glasnogovornika ureda. Vjenčanje je obavljeno još 8. svibnja u rehabilitacijskoj klinci u Heidelbergu u kojoj se bivši kancelar oporavlja od ozljeda koje je zadobio prilikom pada u vlastitom domu u siječnju ove godine.

Pročitajte i ovo Gradonačelnik Tomislav Tomašević održao konferenciju za medije TOMAŠEVIĆ O RAVNATELJU SREBRNJAKA "Ne slažem se s političkim stavovima Darka Richtera, ali Upravno vijeće je donijelo odluku koja je finalna" Slika nije dostupna Zatreslo im se tlo pod nogama 'Svi smo bili u panici, sve je popadalo sa polica'

"Par je vjenčao i matičar i katolički svećenik", stoji u priopćenju u kojemu se isto tako navodi da se bivši kancelar osjeća "vrlo dobro", ali da će "za svaki slučaj" još neko vrijeme ostati u rehabilitacijskoj klinici.

Maike Richter i Helmut Kohl upoznali su se tijekom devedesetih kada je Richter radila u njemačkom ministarstvu gospodarstva. Pri put u javnosti su se pojavili kao par na proslavi Kohlova 75. rođendana 2005.

Kohlova prva supruga Hannelore oduzela si je 2001. život nakon teške bolesti.

Demokršćanin Helmut Kohl, koji je od 1982. do 1998. obnašao dužnost njemačkog kancelara, trenutačno radi na svojoj autobiografiji. Javnost s nestrpljenjem očekuje najnoviji svezak autobiografije u kojemu bi trebali biti izneseni detalji vezani uz skandal oko privatnih donacija Kršćansko-demokratskoj uniji, koji je na kraju rezultirao gubitkom izbora i Kohlovim odlaskom iz aktivnog političkog života.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene