Obavijesti Video Pretražite Navigacija
TOMAŠEVIĆ O RAVNATELJU SREBRNJAKA

"Ne slažem se s političkim stavovima Darka Richtera, ali Upravno vijeće je donijelo odluku koja je finalna"

Na konferenciji za novinare u srijedu, zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević kazao je kako je Upravno vijeće Dječje bolnice Srebrnjak donijelo odluku o izboru Darka Richtera. Radi se o postupku u kojem ne sudjeluje Grad.

"Radi se o javnom natječaju, točno je propisano tko donosi odluku, Upravno vijeće je donijelo odluku, ona je finalna. Oni smatraju da je od svih kandidata Darko Richter bio najbolji izbor, iako se ne slažu s njegovim političkim stavovima. Ne slažem se ni ja. Oni su donijeli odluku prema stručnim kriterijima, vjeruju da je on najbolji kandidat", kazao je zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević u srijedu  na konferenciji za medije, osvrćući se na izbor Darka Rihtera za ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak. Umirovljeni pedijatar kojeg je odabralo Upravno vijeće bolnice, 2010. godine za Glas koncila izjavio je da je bio protiv umjetne oplodnje jer ona “na neki način predstavlja silovanje u epruveti”.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NIZ POLEMIKA Vodstvo bolnice Srebrnjak o novom ravnatelju: "Ne slažemo se s njegovim ideološkim stavovima, ali..."

Tomašević je naglasio da Grad ne sudjeluje u tom postupku te da se odluka nikako ne može osporiti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna DIREKTAN I SARKASTIČAN Izdvojili smo bisere novog ravnatelja bolnice Srebrnjak: "Za sada nemojte gnjaviti ni mene ni dijete. Što ste neurotični?"

"Gradonačelnik ne odlučuje o tome. Upravno vijeće je donijelo svoju odluku i ona je finalna. Ja sam im dao povjerenje kao Vijeću i ja tu odluku prihvaćam. Najavili smo da kadroviranje po ključu političke podobnosti nije nešto što ćemo raditi i to se sad vidi - dodao je Tomašević.

Za Zagreb je važno da se bolnica stabilizira nakon naručenih međuljudskih odnosa, ogromnih dugova koji su usporedivi sa cijelim godišnjim proračunom te ustanove te da se spasi EU projekt Centra za translaciju.

To je, ističe, trenutno najveći projekt u Zagrebu koje je trenutno u riziku da se ne izvrši te da zbog toga ogromni troškovi padnu na gradski proračun.

Tomašević je rekao i kako nema procedure po kojoj bi se gradonačelnik mogao uključiti u izbor davanjem suglasnosti,jer se radi o javnom natječaju gdje se zna tko donosi odluku, a to je Upravno vijeće. "U kontaktu sam i s Ministarstvom zdravstva. Oni to još provjeravaju ali vjerojatno ni iz njihove perspektive nema nikakve suglasnosti. Znači da je UV donijelo odluku i ona je finalna", kazao je.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene