Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Njemačka i Danska dogovorile su se da do 2018. izgrade most dug 19 km preko njemačko-danskog tjesnaca Fehmarn, na Baltiku, koji će omogućiti izravnu automobilsku vezu između Hamburga i Kopenhagena, objavili su ministri prometa u petak u Berlinu.


Most između Rodbyhavna (danski otok Storstrom) i Puttgartena (sjever Njemačke) stajat će ukupno 5,6 milijardi eura, od čega će 4,8 milijardi biti na trošak Danske, kazao je na konferenciji za tisak njemački ministar prometa Wolfgang Tiefensee.

Vezani članci Miro Bulj Novi gradonačelnik Sinja Bulj otkrio što će sa mandatom u Saboru i najavio: "Političari s viših razina napokon će morati građanima reći kad će se početi graditi ono što su obećali" Seks, ilustracija Danska novinarka snimala priču u svingerskom klubu pa se i sama pridružila akciji: "Na ovaj smo način uspjeli prodrijeti dublje u čitavu stvar"

Danska će predvoditi građevinske radove, dok će Njemačka biti odgovorna za infrastrukturu povezivanja mosta i cestovne mreže, kazao je Tiefensee na zajedničkoj konferenciji za tisak s danskim kolegom Flemmingom Hansenom.