Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prisjela joj prijetnja

Uhićena 14-godišnjakinja koja se predstavila kao član Al Kaide!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uhićena je korisnica Twittera koja (navodno) ima samo 14 godina koja se htjela 'našaliti' pa je putem ove mreže poslala terorističku prijetnju American Airlinesu.

Četrnaestogodišnja djevojčica uhićena je nakon što je na Twitteru prijetila zrakoplovnoj kompaniji American Airlinesu, predstavljajući se kao pripadnica Al Kaide, priopćila je tamošnja policija.

Pročitajte i ovo Rusija planira ukloniti Talibane s popisa terorističkih organizacija Službeno nitko nije priznao Afganistan Rusija planira ukloniti talibane s popisa terorističkih organizacija: "Oni su de facto vlast u Afganistanu" Policija pronašla pištolj kod 38-godišnjakinje uhićena je Kod majke osmero djece u grudnjaku pronađen pištolj, u čarapi metci: "Nabavila sam pištolj toga jutra..."

'S obzirom na sadržaj poruke, želimo doznati njezine motive', rekao je za AFP Roland Ekkers, glasnogovornik policije u Rotterdamu. 'Uhitili smo ju radi saslušanja'.

Ovako se NIKAD nemojte šaliti na društvenim mrežama!

Ekkers koji je rekao da ne zna koliko će tinejdžerica biti u pritvoru, dodao je da je u ponedjeljak sama došla u policijsku postaju u pratnji jednog člana svoje obitelji. Tijekom vikenda pokrenuta je istraga.

Spomenuta poruka je objavljena u nedjelju ujutro na računu čiji se korisnik predstavlja kao Sarah i koristi se pseudonimom "@QueenDemetriax_", pišu nizozemska glasila. Taj je račun poslije zatvoren, po istom izvoru.

'@AmericanAir, dobar dan zovem se Ibrahim, iz Afganistana sam. Član sam Al Kaide i 1. lipnja ću izvesti nešto doista veliko doviđenja', pisalo je u tweetu, a prenijela je nizozemska javna televizija.

Malo poslije, zrakoplovna kompanija je uzvratila: '@queendemetriax_Sarah, te prijetnje shvaćamo jako ozbiljno. Tvoja IP adresa je dostavljena sigurnosti i FBI-ju'.

Velike promjene: Twitter postaje poput Facebooka!

Djevojčica je zatim objavila više poruka u kojima je rekla da joj je žao: 'Jako mi je žao, sada se bojim. Šalila sam se.' Broj posjetitelja na njezinu računu na Twitteru porastao je tijekom dana na nekoliko tisuća.

U drugim tweetovima djevojčica je poručila: 'Uvijek sam htjela biti slavna, ali kao Demi Lovato, a ne kao Osama bin Laden' i "neću ovo priznati roditeljima, reći će mi da zatvorim račun, omg (oh, moj Bože) to će biti kraj moga života'. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene