Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Afera 'Watergate', čini se nije njegov jedini grijeh, a koji još jesu otkrio je novinar Don Fulsom.


Bivši američki predsjednik Richard Nixon bio je alkoholičar, tukao je suprugu i bio je u homoseksualnoj vezi sa svojim dugogodišnjim prijateljem bliskim mafiji, tvrdi novinar Don Fulsom, koji je napisao njegovu novu biografiju.

Vezani članci Bill Clinton, Andrew Johnson, Richard Nixon, Donald Trump Pozivanja na politička ubojstva, oralni seks u Bijeloj kući i prisluškivanja: Slučajevi opoziva prije Donalda Trumpa Slika nije dostupna Novinar koji je srušio Nixona: "Trumpova vladavina je u kaosu. Svi to vide osim njega"

U svojoj knjizi 'Najtamnije tajne Niksona' Fulsom navodi kako je Nixon, u vrijeme kada inauguracije 1969. godine, već imao dva desetljeća duge odnose s mafijom, uključujući i kriminalca iz New Orleansa, Carlosa Marchella, jednog od tada najmoćnijih mafijaša u SAD, prenosi Daily Mail. Fulsom u knjizi tvrdi i da je homofobični Nikson zapravo bio homoseksualac i da je bio u vezi sa svojim najboljim prijateljem Charlesom 'Bebe' Rebozom.

Bebe Rebozo bio je nizak, crnokosi, kubansko-američki biznismen naočitog izgleda i koji je iza sebe imao brojne neuspješne veze sa ženama, a istovremeno i jako dobre odnose sa šefovima mafije u Miamiju. Nedavno otkriveni dokumenti i očevidi te intervjui, uključujući i svjedočenja agenata FBI–ja, poslužili su Fulsomu kao materijal za knjigu. Isti materijali su potvrdili dugogodišnje sumnje zaposlenih u Bijeloj kući da je Nixon bio više od prijatelja sa Rebozom.

Novinar Time časopisa isto tako tvrdi da je vidio kako se Nikson i Rebozo drže za ruke ispod stola, tijekom jedne večeru u Washingtonu, što je Fulsom naveo i u svojoj knjizi. Postoji i tvrdnja i da je Nixon jednom prilikom u alkoholiziranom stanju stavio ruku oko Reboza, kao da grli djevojku. Fulsom piše u knjizi i kako je odnos Nixona s njegovom suprugom Pat bio pun prijevara. Nazivao ju je pogrdnim imenima i tukao u pijanom stanju. Fulsom tvrdi jedan od bivših vojnih pomoćnika Nixona čak imao tajni zadatak naučiti ga kako da poljubi svoju suprugu, a da izgledaju kao par.

I bez svega navedenog, zahvaljujući prvenstveno aferi 'Watergate', Nixon je zapamćen kao najprljaviji predsjednik u povijesti SAD-a.