Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dan vojske

U Srbiji Dan vojske, a Nikolić opet o zveckanju oružjem

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
''Srbija nikome ne treba zveckati oružjem, svi dobro znaju da smo se spremni obraniti'', poručio je predsjednik Srbije Tomislav Nikolić na prijemu povodom Dana Vojske u Beogradu.

Srpska vojska, dodaje on, ima izazove u okruženju i na njih odgovara tako što je spremna. ''Kroz cijelu povijest Srbije, osim na Slivnici, mi smo ratovali braneći svoj teritorij od drugih. Zato nas danas poštuju ogromne države čija je vojna povijest ista takva, a možda nas ne poštuju oni koji napadaju druge države, ali nešto i ne tražimo previše njihovo poštovanje'', rekao je Nikolić, javlja Blic.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Napetost zbog rezolucije Genocid u Srebrenici ponovno izaziva tenzije, Vučić poručio: "Suprotstavit ćemo se koliko možemo" Danka Ilić Tijelo još nije pronađeno U potragu za Dankom uključili se i mještani rodnog sela jednog od ubojica

Srpski je predsjednik uvjeren da srpsku vojsku čekaju još bolji dani i da će evidentan oporavak Srbije utjecati na to da se i vojni resursi oporave i privedu namjeni, odnosno obrani teritorija.

''Sa željom da nemate nikakvih vojničkih izazova, a da budete spremni na njih, ja vam čestitam ovaj veliki dan, ponosan što sam bio sa vama'', rekao je Nikolić.

Istakao je da vojska ima zajedničke vježbe, kao vojno neutralna sila, s vojskama koje nisu vojno neutralne, čime pokazuju koliko je dobro što u Europi i svijetu postoji jedna država koja je svojoj vojsci rekla da će biti samo srpska i da neće primati naredbe i zapovjedi od drugih, već će voditi računa o državnim interesima.

Predsjednik Nikolić je rekao da srpska vojska sudjeluje u misijama koje drugim narodima pomažu shvatiti da se može živjeti mirno, te da se nada da će biti sredstava za još veći broj vojnika u tim misijama.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene