Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osuđen na doživotni zatvor

Cure stravični detalji sa suđenja medicinskom tehničaru koji je ubijao pacijente

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Mario G., medicinski tehničar u klinici Rechts der Isar u Münchenu, osuđen je na doživotni zatvor za ubojstvo dviju i pokušaj ubojstva triju osoba.

Medicinski tehničar Mario G. iz Münchena osuđen je na doživotni zatvor nakon što se otkrilo da je sedirao nemirne pacijente, a sve je to radio kako ne bi imao posla s njima te kako bi se mogao odmarati. Zbog njegovih postupaka dvoje je pacijenata umrlo, a troje ih je jedva preživjelo. 

Njegov motiv - želio je da ga se ostavi na miru.

"Nisam htio nikoga ubiti, jako mi je žao zbog svega. Ali, da, bio sam mamuran", rekao je Mario G. na početku suđenja. "Za mene su postojale samo dvije dnevne rutine. Slaviti ili raditi."

Na slobodan dan popio bi do tri boce votke i 20 do 25 piva, a dnevno je na alkohol trošio 150 eura. Sukladno tome, ujutro se morao boriti s priličnim mamurlukom, nije se htio brinuti za svoje pacijente na odjelu, a čak je starijim građanima koji su tek operirani davao ozbiljnije lijekove kako bi bili mirni. Na dužnosti je "drijemao svake treće smjene".

  Pročitajte i ovo Jordan Monaghan priznao detalje Monstrum ubio kćerkicu staru 24 dana, sina ugušio, a ženu otrovao: Nestvarno je što je radio za to vrijeme

Rekao je da ga nikad nisu pozvali na red i ispitivali o njegovu nemaru. Kako je sve izašlo na vidjelo? Jedan od njegovih pacijenata je preživio. Hansu Magnusu Enzensbergeru ubrizgao je teške sedative diazepam i lorazepam jer je "mokrio pelene" i bio "noću nemiran".

Kada se Enzensbergerovo stanje pogoršalo, hitno je prebačen na odjel intenzivne njege. Nakon tog slučaja razotkriven je. Liječnici su uočili poveznicu između nekoliko hitnih slučajeva koji su posljednjih tjedana vraćeni s postoperativnog oporavka na odjel intenzivne njege. Utvrđeno je da je u svakom slučaju dežuran bio medicinski tehničar Mario G. te bi pacijentima davao heparin, lijek za razrjeđivanje krvi, a ponekad čak i adrenalin. Odao ga je upravo nestanak adrenalina s odjela postoperativnog oporavka, piše Süddeutsche Zeitung.

U pritvoru je od studenog 2020. godine.

  Pročitajte i ovo Političko-obavještajni skandal u Rusiji Tražila je tamo gdje ne smije Istraživala trovanje Putinova kritičara pa završila u zatvoru: "Zdravo svima, kamera je razbijena, kucaju mi na vrata..."

  Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ISTRAGA U TIJEKU Što se to događa? Netko je otrovao šestero ljudi na njemačkom sveučilištu, jedan je muškarac u kritičnom stanju

Mario G. otvoreno je priznao svoje postupke, ispričao se prvog i posljednjeg dana suđenja, ali u završnom obraćanju sudu izjavio je i da ga nije bilo briga hoće li nekoga ubiti ili ozlijediti.

"Zvuči grubo, ali tako je bilo", rekao je.

Za dva ubojstva i tri pokušaja ubojstva sudsko vijeće Zemaljskog suda u Münchenu pod predsjedanjem suca Norberta Riedmanna u ponedjeljak ga je nakon jednomjesečnog suđenja osudilo na doživotni zatvor i izreklo posebnu težinu krivnje. To znači da ne može izaći na slobodu nakon 15 godina.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene