Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tražila je tamo gdje ne smije

Istraživala trovanje Putinova kritičara pa završila u zatvoru: "Zdravo svima, kamera je razbijena, kucaju mi na vrata..."

Političko-obavještajni skandal u Rusiji
Političko-obavještajni skandal u Rusiji DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Političko-obavještajni skandal u Rusiji Političko-obavještajni skandal u Rusiji Foto: DNEVNIK.hr Ljubov Sobol - 2 Ljubov Sobol - 2 Foto: DNEVNIK.hr Ljubov Sobol - 1 Ljubov Sobol - 1 Foto: DNEVNIK.hr Ljubov Sobol - 3 Ljubov Sobol - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Vladimir Voronin Galerija 1/5 >>
Novi, bizarni obavještajno-politički skandal u Rusiji. U pritvoru je završila Ljubov Sobol, oporbena političarka poznata po performansima i bliska suradnica Alekseja Navaljnog, najglasnijeg kritičara Vladimira Putina. Sobol je tražila čovjeka koji je otrovao Navaljnog, a optužena je za provalu.

Ruska aktivistkinja i oporbenjakinja Ljubov Sobol uhićena je u Rusiji nakon što je istraživala trovanje Alekseja Navaljnoga. "Zdravo svima, moja sigurnosna kamera na stubištu je prekrivena, vrata su razbijena, čula sam da su razbijena. Kucaju na vrata, kažu da je došla policija“, objavila je u videu dolaska policije.

Pročitajte i ovo Ilustracija Uhićen upravitelj Otrovali se u indijskom restoranu: Gosti su pljuvali krv i vrištali od boli Grob Alekseja Navaljnog Manje policije Stotine Rusa posjećuju grob Navaljnog: Red je dug više stotina metara

Dramatične trenutke dolaska policije Ljubov Sobol snimala je i prenosila na društvenim mrežama. Pretresli su njezin stan i odveli je na ispitivanje, nakon čega joj je određen istražni zatvor od 48 sati.

"Zaplijenili su svu tehničku opremu, uključujući laptop njezine maloljetne kćeri. Nisam bio prisutan tijekom pretresa i nije dobila mogućnost pozvati odvjetnika, kako je rekla. Nakon toga je dovedena ovdje. Ispitana je više puta kao svjedokinja, prvo bez mene, a onda sa mnom“, potvrdio je njezin odvjetnik Vladimir Voronin.

Sobol je sarkastično objavila da joj je država dodijelila trideset osobnih policajaca, ali da još nije dobila jacuzzi, no i to je, tvrdi kroz šalu, pitanje vremena.

"Sve ovo pokazuje da smo u pravu“

Ruske vlasti podigle su kaznenu prijavu protiv 33-godišnje Sobol, tvrde da je došla na vrata jednog stana u Moskvi, ženu koja je otvorila odgurnula i ušla na silu. Suradnici Ljubov Sobol tvrde da je samo pozvonila, a tražila je muškarca za kojeg vjeruje da je u kolovozu otrovao oporbenog aktivista Alekseja Navaljnoga. Razgovarala je s Navaljnim tek dan prije uhićenja.

"Još jednom Ljuba želim vam reći da ste sjajno učinili s vašom junačkom borbom oko stana broj 38 jer je bilo vrlo važno u tom trenutku i općenito, sve ovo je savršeno potvrdilo da smo u pravu“, zahvalio joj je Aleksej Navaljni koji se nalazi u Njemačkoj gdje su ga liječili nakon što je otrovan.

Navaljni je prije nekoliko dana objavio bizarnu snimku razgovora s agentom ruske savezne sigurnosne službe i na prijevaru ga naveo da govori o trovanju. Agent Konstantin Kudrijavcev priznao je da je otrov novičok Navaljnome podmetnuo u donje rublje.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene