Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Paralizirani želudac

Ona nije jela pet godina! Evo kako se hrani

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedna tinejdžerica ništa ne jede već pet godina jer ima rijetko stanje zbog kojeg joj je paraliziran želudac.

Ayllah-Beau Foley (19) iz Cheltenhama u Velikoj Britaniji već nekoliko godina boluje od gastropareze, rijetkog stanja u kojem dolazi do smanjene ili potpuno zaustavljene pokretnosti želuca, piše Daily Mail.

Pročitajte i ovo Američki vojni zrakoplovi na nosaču aviona Hutisti odgovorili raketama Napadi u Jemenu: Amerikanci i Britanci unišili tri podzemna skladišta oružja Bakterija SVE SE ISTRAŽUJE Smrtonosna bakterija pronađena u vodi! CDC izdao upozorenje liječnicima:"Pripazite na simptome kod pacijenata"

'Ovo mi je stanje uistinu promijenilo život. Više ne mogu sjediti s obitelji za vrijeme obroka, ne mogu ići s prijateljima van na večeru...', rekla je Foley. Ona se hrani pomoću cijevi, izravno u krvotok.

Ovo stanje počelo joj se pojavljivati kada se vratila s putovanja u Indiju. 'Kada sam se vratila, bilo mi je sve lošije. Mislila sam da sam se otrovala hranom, ali sve se samo pogoršavalo', ispričala je Foley.

Potražila je pomoć liječnika i oni su joj dijagnosticirali ovo rijetko stanje. Međutim, dugo nije otkriveno o čemu se točno radi. Liječnici su čak mislili da je stanje psihosomatsko.

7 činjenica o vašem probavnom sustavu koje će vas iznenaditi

'Šokirali smo se kada smo čuli da su joj paralizirani mišići želuca. Nismo znali ni da je nešto tako uopće moguće', rekla je njezina majka.

Od kad joj je dijagnosticirano to stanje, Foley je pokušala razne tretmane, od cijevi pomoću koje se hranila izravno u želudac, gastritični pacemaker..., ali ništa joj nije pomoglo.

Sada koristi cijev koja šalje nutriente direktno u krvotok. Kako bi preživjela, hrani se 14 sati tijekom noći.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene